VIDEO. Gewezen Chelsea-spelers halen herinneringen op aan “altijd boze” Kevin De Bruyne: “Hij had eens zware ruzie met Eto’o”

Twee ex-ploegmaats van Kevin De Bruyne zijn in een podcast nog eens teruggekomen op zijn periode bij Chelsea. Ex-kapitein John Terry en John Obi Mikel geloofden niet dat de Rode Duivel ooit zo’n topcarrière zou hebben.

Vincent Van Genechten

Chelsea legde in de winter van 2012 8 miljoen euro op tafel voor De Bruyne. Zes maanden later sloot hij effectief aan bij de Blues. Maar een succes werd het nooit in Londen. Na een uitleenbeurt aan Werder Bremen verkochten de Engelsen de middenvelder voor 22 miljoen aan Wolfsburg. Achttien maanden later legde Manchester City 76 miljoen op tafel en de rest is geschiedenis.

“Ik had absoluut nooit verwacht dat ze (De Bruyne en Mo Salah, red.) zouden bereiken wat ze tot nu toe bereikt hebben”, is clubicoon John Terry eerlijk. “Dit is misschien wel mijn enige teleurstelling als kapitein. Toen was ik waarschijnlijk wat te streng. Zo’n spelers hadden toen eerder een arm rond hun schouders nodig en een gesprek. Ik vraag me nu dus af of ik meer had kunnen doen.”

© AP

Obi Mikel beaamt. “Ik denk dat je het met mij eens zal zijn: Kevin De Bruyne trainde niet zo graag”, aldus de Nigeriaan. “Toen toch niet. Hij kwam naar de trainingen, waarschijnlijk omdat hij destijds niet veel speelde, met zijn hoofd naar beneden en altijd boos. Hij leek wel een kind dat naar het speelveldje kwam terwijl niemand met hem wilde spelen. Ik herinner me nog goed dat Samuel Eto’o hem eens de les spelde. Die twee hadden een grootse ruzie op het trainingsveld, gewoon omdat hij niet de moeite deed die Eto’o verwachtte.”

Maar nu schitteren zowel De Bruyne als Salah dus, bij rivalen van Chelsea. “We hadden dus geen hoge verwachtingen voor hen. Ze vertrokken en ze hebben gedaan wat ze moesten doen, het zijn supersterren geworden. Als ik De Bruyne vandaag zie spelen, denk ik van: Is dit echt dezelfde kerel?

De beelden:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer