© BELGA

“Beschamend. Het grootste dieptepunt in mijn carrière”: zichtbaar aangeslagen Steven Defour begrijpt de vragen rond zijn positie na bekerblamage

Trainer Steven Defour hoopte na de 1 op 18 in de competitie vertrouwen te tanken in de beker. Niets was minder waar, want KV Mechelen ging er na strafschoppen uit tegen Knokke (Eerste Nationale). Of ik nog de juiste man op de juiste plaats ben? Ik denk het wel op dit moment”, oordeelt Steven Defour.

Vincent Van Genechten Thomas Franken havg

LEES OOK. Nachtmerrie op Halloween voor Malinwa: KV vroegtijdig uitgeschakeld door eerstenationaler Knokke FC

“We gaan eruit tegen een derdeklasser. Dit is schandelijk”, sakkerde Defour na de match. “Het probleem van de voorbije weken, het feit dat we geen doelpunten kunnen maken, is vandaag nog maar eens pijnlijk duidelijk geworden. Het ontbreekt ons aan veel dingen in de laatste dertig meter. We maken dan toch de 0-1 en krijgen dan een enorme kans op de 0-2… Ja, dat kan gewoon niet. Zoals ik vorige week al zei: in onze eigen zestien en in die van de tegenstander moeten we scherpen zijn.”

Het vertrouwen bij Malinwa is intussen onder het vriespunt gezakt. KV Mechelen is in de competitie pas 14de met 11 punten uit 12 wedstrijden. “Misschien speelt dat inderdaad mee en begint het stilaan in de kleren te kruipen”, aldus Defour. “We wisten dat Knokke hier een wedstrijd speelt waarin ze niks te verliezen hebben. Dat hebben ze ook getoond door vrank en vrij te spelen, én verdiend te winnen. Voor ons het dus alleen maar erger geworden. Deze prestatie kan je hier echt niet op de mat leggen.”

© BELGA

En dus wordt de druk op de schouders van de trainer alleen maar groter. “Als je de resultaten van de voorbije weken bekijkt, dan is het normaal dat er vragen worden gesteld. Voorlopig ben ik echter alleen bezig met de ontgoocheling van vandaag. Het beste wat we nu kunnen doen is een goeie prestatie neerzetten tegen Standard. En punten pakken.”

Op het matje bij meegereisde supporters

Na de reactie voor televisie deed de Mechelse T1 ook nog zijn zegje in de perszaal. Defour zat er bij als een geslagen hond. Zo aangedaan hadden we de KV-coach nog nooit gezien. “Knokke was heel gemotiveerd en wat wij daartegenover gezet hebben, heb ik nog nooit gezien. Dit is het grootste dieptepunt uit mijn hele voetbalcarrière”, nam Defour geen blad voor de mond.

“Ik voel mij beschaamd als werknemer van KV Mechelen. Ik ben de eindverantwoordelijke en die verantwoordelijkheid ga ik niet uit de weg. Ik weet dat de druk alleen maar groter wordt, maar ik ga ervan uit dat ik naar Standard toe ga werken. Ik heb aan de spelers gezegd dat zij eens in de spiegel moeten kijken en zich eens moeten afvragen wat voor speler zij willen zijn. Ik ga alleen maar door met spelers die voor KV Mechelen willen spelen. Of ik nog de juiste man op de juiste plaats ben? Ik denk het wel op dit moment. We moeten keihard werken, al kan ik jammer genoeg niet meer zelf op het veld staan. Het is de komende dagen even het hoofd leegmaken.”

Veel meegereisde KV-supporters hadden tijdens de wedstrijd geen dak boven hun hoofd en stonden in de gietende regen. Zij hadden wellicht meer verwacht van hun trip naar de kust: beter weer en beter voetbal vanwege geel-rood. Na de zure uitschakeling mochten de spelers en technische staf het dan ook komen uitleggen bij de meegereisde fans.

LEES OOK. De garagist die KV Mechelen uit de beker knikkerde: “Ik was al van 6 uur ’s ochtends aan het werk”

© BELGA

© BELGA

MEER OVER KV Mechelen