Man in levensgevaar na zware crash die zijkant wagen openrijt, bestuurder miste bocht en reed in op twee bomen

© ypw

Kruibeke -

Op de Heirbaan, een onverlicht landwegje dat parallel loopt met de E17, is dinsdagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt.

Ivan Elegeert

Een personenwagen BMW met op de passagierszetel een 44-jarige man en aan het stuur zijn 48-jarige vriendin, beiden uit Beveren, reed rond 20.15 uur in de richting van het industrieterrein Hogenakkerhoek toen de bestuurder een bocht miste en frontaal inreed op twee bomen. De eerste boom brak volledig af, de tweede boom werd zwaar geschampt. Bij de klap werd de passagierskant van de wagen volledig opengereten en een voorwiel brak af. Beide portieren werden ook losgerukt en lagen meters ver van het wrak, dat zowat vijftig meter verder op zijn dak in de ondiepe gracht naast de weg tot stilstand kwam.

Mogelijk werd de passagier door de enorme klap uit het voertuig geslingerd. Hij was er dan ook het ergst aan toe. De bestuurder liep als bij wonder slechts lichte verwondingen op, maar zat volledig onder de verf, afkomstig van een grote emmer verf die in de wagen stond en open spatte. De vrouw legde een positieve ademtest af en moest haar rijbewijs voor vijftien dagen afgeven. De passagier werd met levensbedreigende verwondingen naar het universitair ziekenhuis van Antwerpen overgebracht.

De wagen werd opengereten, de passagier werd in levensgevaar naar het universitair ziekenhuis Antwerpen gebracht.© ypw

Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om het ongeval grondig te onderzoeken. Er zouden geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken geweest zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen