Luc Sels (archieffoto)

KU Leuven-rector Luc Sels moet enkele weken in Australië blijven door nierscheur: "Door het oog van de naald"

Luc Sels, rector van de KU Leuven, heeft in Australië een nierscheur opgelopen. Hij wordt verzorgd in een ziekenhuis in Melbourne, en mag al zeker twee weken het vliegtuig niet nemen. "Door het oog van de naald", schrijft hij zelf op LinkedIn.

Luc Sels was in Australië om een samenwerking af te sluiten met de universiteit van Melbourne. Die onderzoekssamenwerking werd vrijdag bezegeld in het bijzijn van prinses Astrid en minister Matthias Diependaele, schrijft Sels op de professionele netwerksite LinkedIn. "Maar niet veel later maakte een lelijke val een einde aan een mooie dag. Interne bloedingen waren het gevolg."

Het waren volgens Sels "stresserende momenten", met als verdict: een scheur in de linkernier. "Door het oog van de naald", schrijft hij. De nier kon gelukkig worden gered, en Sels wordt nu verder verzorgd in het Royal Melbourne Hospital.

De verwondingen aan de nier zijn te ernstig om het vliegtuig naar huis te kunnen nemen, aldus nog Sels. "We beginnen met een vliegverbod van twee weken: beter voorkomen dan genezen." Zodra zijn situatie het toelaat om te werken, zal hij over een kantoor kunnen beschikken aan de universiteit van Melbourne. 

Meest gelezen