© Ivan Elegeert

Man (44) in levensgevaar na zware crash op landweg in Kruibeke

Bij een zwaar ongeval op een landweg in Kruibeke is een man van 44 uit Beveren levensgevaarlijk gewond geraakt. Hij was passagier in een auto die op een parallelweg van de E17 een bocht miste, en tegen twee bomen botste. De bestuurster bleek te veel alcohol in het bloed te hebben, en haar rijbewijs is ingetrokken voor 15 dagen.  

Het ongeval gebeurde iets na 20u op de Heirbaan in Kruibeke. Dat is een onverlichte landweg die parallel loopt met de E17. 

De auto kwam uit de richting van de Veldstraat en reed naar het industrieterrein Hogenakkerhoek, toen de bestuurster een bocht miste en frontaal inreed op twee bomen. De eerste boom brak volledig af, de tweede werd zwaar geschampt. Bij de klap werd de passagierskant van de wagen volledig opengereten en een voorwiel brak af. De twee portieren werden ook losgerukt en zowat 50 meter verder belandde de auto op zijn dak in de ondiepe gracht naast de weg.

Mogelijk werd de passagier door de enorme klap uit het voertuig geslingerd. Hij was er dan ook het ergst aan toe, en werd in levensgevaar naar het UZ in Antwerpen gebracht. De bestuurster liep als bij wonder alleen lichte verwondingen op. Bij controle bleek dat zij te veel alcohol in het bloed had. De politie heeft haar rijbewijs meteen ingetrokken voor 15 dagen. Omdat er geen ander voertuig bij het ongeval betrokken was, stelde het parket geen verkeersdeskundige aan. 

© Ivan Elegeert

Meest gelezen