Vanaf vandaag trajectcontroles op 7 plekken in Oudsbergen

Vanaf vandaag worden er extra trajectcontroles uitgevoerd op zeven verschillende locaties in Oudsbergen. De locaties zijn allemaal uitgekozen op basis van ongevallencijfers die de gemeente in 2019 verzamelde. "Voor ons is dit een middel om de verkeersveiligheid te verhogen", vertelt Marco Goossens (CD&V), burgemeester van Oudsbergen.

In Oudsbergen worden vanaf vandaag trajectcontroles uitgevoerd op zeven verschillende plekken: Betonweg, Breekiezel, Ophovenstraat (in Gruitrode centrum), Wijshagerkiezel, weg naar Opoeteren, weg naar Zwartberg (in Nieuwe Kempen) en weg naar Gruitrode. Daar werden recent camera's geĆÆnstalleerd die vanaf vandaag effectief in werking treden.

"Hoge snelheden zijn vandaag nog steeds de belangrijkste reden voor verkeersongevallen", legt Marco Goossens uit (CD&V), burgemeester van Oudsbergen. "We willen daarom dat de mensen hun rijgedrag aanpassen, en we gaan dat stimuleren door trajectcontroles uit te voeren."

Ongevallencijfers

De locaties waar de gemeente de trajectcontroles uitvoert, zijn bepaald op basis van een studie uit 2019. Tijdens die studie werden de ongevallencijfers in Oudsbergen tussen 2014 en 2019 in kaart gebracht.

"Daaruit kwamen 15 straten die een probleem zijn. Dan moesten we kijken op welke straten trajectcontroles mogelijk waren. De straten die dan overbleven, hebben we voorzien van camera's. De locatie die er met kop en schouders bovenuit steekt, is de Ophovenstraat in Gruitrode. Dat is de straat waar in de periode tussen 2014 en 2019 het meeste ongevallen gebeurde ", aldus Goossens.

Nog drie andere locaties

Er zijn nog drie andere locaties waar de gemeente ook nog trajectcontroles wil uitvoeren. "In de Dampstraat is er nog een probleem met de elektriciteitsaansluiting, dat moet eerst opgelost worden.Ā Voor de trajectcontrole in de Kasteelstraat, waar momenteel al flitspalen staan, wacht het gemeentebestuur nog op goedkeuring van het Agentschap Wegen en Verkeer.Ā De trajectcontrole op de Weg naar Opitter wordt geĆÆnstalleerd nadat daar nieuwe fietspaden zijn aangelegd", klinkt het bij de gemeente.

De opbrengst van de overtredingen, wil de gemeente opnieuw investeren in verkeersveiligheid.

Meest gelezen