Ook het WK in Qatar in 2022 werd in de winter georganiseerd.© Getty Images

Krijgen we ook in Saudi-Arabië een WK voetbal in de winter? “Met de nieuwe technologieën kan dat”

De Saudische voetbalbond voelt zich “klaar” om het WK voetbal van 2034 te organiseren. Voorzitter Yasser Al-Misehal verklaarde dat dinsdagavond, in de marge van de prijsuitreiking van de Aziatische voetbalconfederatie (AFC) in Qatar, aan persagentschap AFP. Het koninkrijk uit het Midden-Oosten is de enige kandidaat om het WK te organiseren. En dat WK zou wel eens in de winter georganiseerd kunnen worden.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

Het voorbije WK voetbal in Qatar werd in de winter georganiseerd, omdat de temperaturen er in de zomer kunnen oplopen tot 50 graden Celcius. In Saudi-Arabië kan het ook enorm warm zijn, dus is een nieuwe wereldbeker in de wintermaanden niet uitgesloten.“Het kan met de nieuwe technologieën zowel in de zomer als de winter”, vertelde Al-Misehal. “Er zijn veel nieuwe technologieën die het mogelijk maken stadions te koelen. Er kan bijvoorbeeld airconditioning toegevoegd. Ook in de zomer kan er een zeer aangename sfeer zijn in de Saoedische steden.”.

Saudi-Arabië zet sinds enkele jaren fors in op voetbal en had ook zijn pijlen gericht op het WK van 2030. Uiteindelijk zal het dus 2034 worden. Mensenrechtenorganisaties zoals Human Rights Watch steigeren nu bij de gedachte aan een WK in het land in het Midden-Oosten. Saudi-Arabië is lang niet onbesproken op het vlak van mensenrechten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer