© BELGA

Jelle Wallays vindt geen nieuwe ploeg en zet noodgedwongen punt achter wielercarrière: “Ben klaar voor het volgende hoofdstuk”

Jelle Wallays neemt op 34-jarige leeftijd afscheid van het profpeloton. Wallays kreeg bij Cofidis geen contractverlenging en was dus op zoek naar een nieuwe ploeg, maar die zoektocht heeft hij stopgezet. Dat maakte de West-Vlaming woensdag zelf bekend op Instagram.

Maxime Caeyman

“Ik geef mezelf nog maximaal een maand tijd om een nieuwe ploeg te vinden”, zo vertelde Wallays op 18 oktober aan deze krant. Amper twee weken later komt er al een einde aan de zoektocht. Onze landgenoot heeft geen contract meer kunnen versieren en moet dus noodgedwongen een einde maken aan zijn wielercarrière.

“Na 13 mooie jaren als professioneel wielrenner neem ik op het einde van dit seizoen afscheid van de fiets”, zo kondigt hij zijn wielerpensioen aan. “Ik kan terugkijken op een mooie carrière met o.m. zeges in Parijs-Tours (2014 en 2019), Dwars door Vlaanderen (2015) en een etappe in de Vuelta (2018).

“Een mooie carrière met ups & downs, op veel momenten was het een leerschool, maar het plezier en de drive namen steeds weer de bovenhand. Ik heb veel ervaring opgedaan en hoop deze ook te kunnen blijven delen met de jeugd en de ondernemerswereld, binnen en buiten het wielrennen.”

Nieuwe uitdagingen

Wallays blijft niet bij de pakken zitten. “Ook blijf ik sportieve doelen hebben, waar ik jullie binnenkort graag meer over vertel. Ook op professioneel vlak sta ik open voor nieuwe uitdagingen. Mijn B&B en koffie blijf ik met veel plezier doen, maar daarnaast kijk ik ernaar uit om nieuwe dingen te ontdekken. Ik ben klaar voor het volgende hoofdstuk, na mijn professionele wielercarrière.”

“Ik zou iedereen willen bedanken die me de voorbije jaren gesteund heeft: mijn familie, vrienden, supporters, ... Alle personen die in mij geloofden en me de kans gaven om van mijn passie mijn carrière te maken. Bedankt”, zo klinkt het.

Wallays reed in zijn carrière voor Topsport Vlaanderen, Lotto Soudal en Cofidis. Hij mocht acht keer zegevieren als prof.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer