De Grote Schijn

Provincie Antwerpen sluit recreatiedomeinen door storm Ciarán, lichtspektakel Grote Schijn donderdag afgelast

De provincie Antwerpen neemt preventieve maatregelen voor storm Ciarán die morgen door ons land raast. Verschillende recreatiedomeinen zullen dan gesloten zijn voor bezoekers. Ook verschillende evenementen zullen donderdag niet doorgaan, zoals De Grote Schijn, een licht- en geluidspektakel in het Rivierenhof in Deurne.

De provincie Antwerpen neemt preventieve maatregelen voor storm Ciarán, die morgen door ons land raast. Er worden rukwinden tot 100 km/u verwacht, die de veiligheid in het gedrang brengen. De provincie zal morgen alle groen- en recreatiedomeinen sluiten. "We vrezen dat er geen andere oplossing is om de veiligheid van onze bezoekers te garanderen", zegt gedeputeerde voor Groen- en Recreatiedomeinen, Mireille Colson (N-VA).

Onder meer De Nekker in Mechelen, de Lilse Bergen in Lille en het Arboretum in Kalmthout zijn morgen gesloten. Een volledige lijst van alle gesloten recreatiedomeinen vind je op de website van de provincie. De domeinen zullen vrijdag terug opengaan. "Vrijdag meten we eerst de schade op, maar we verwachten dat we de parken in de ochtend al terug kunnen openen", aldus Colson.

Evenementen afgelast

Verschillende evenementen in de provincie Antwerpen, die morgen zouden doorgaan, zijn al afgelast. Onder andere totaalspektakel De Grote Schijn in het Rivierenhof in Deurne kan donderdag niet plaatsvinden. "We hebben gezien dat de storm recht over Antwerpen komt en we willen geen risico nemen", zegt Tania Rogiest, communicatieverantwoordelijke van het evenement.

Vanavond kan je wel nog een bezoekje brengen aan het Rivierenhof. "Aangezien het donderdag pas zal stormen. Ook vrijdag kunnen we normaal gewoon weer opengaan", klinkt het bij De Grote Schijn.

De stad Antwerpen besliste eerder al om alle stedelijke parken vandaag vanaf 17 uur preventief te sluiten. De begraafplaatsen blijven wel nog de hele dag open. Die sluiten pas vanaf donderdagochtend.

In Boom, Kapellen en Puurs-Sint-Amands zijn de donderdagmarkten afgelast.

In Wijnegem zou Sinterklaas om 13.30 uur met de boot aankomen, maar ook dat zou niet veilig kunnen verlopen. De Sint past zijn vaarroute aan en zal het laatste stuk met de auto afleggen tot aan het winkelcentrum Wijnegem Shop Eat Enjoy. Daar komt hij aan om 13.30 uur.

Meest gelezen