Kiev.
Volledig scherm
Kiev. © ANP / EPA

Ongeveer 18 miljoen Oekraïners hebben humanitaire hulp nodig

Meer dan anderhalf jaar na de Russische inval in Oekraïne blijven de humanitaire noden gigantisch. Ongeveer 18 miljoen mensen hebben nood aan een vorm van humanitaire hulp, aldus Ramesh Rajasingham, directeur van de VN-noodhulporganisatie OCHA, dinsdag (plaatselijke tijd) voor de VN-Veiligheidsraad in New York.

7 reacties

  • Werner Achterbroek

    6 maanden geleden
    Ze hebben anders al miljarden gekregen in wie zijn zakken zit dat.
  • Leonarda Van Opbroecke

    6 maanden geleden
    Ha goed dat dit eens ter sprake komt. Onlangs nog 2 Oekraïners gesproken. Corruptie is er zeker niet gedaald. Bij elke schenking blijft onderweg van hand naar hand zoveel plakken dat er uiteindelijk nog 0% bij de behoeftigen komt.Ministers of staatsmedewerkers hebben al een loonsverhoging naar de EU normen.Het opstaand duimpje voor Zelensky is al flink gekanteld. Strafste van al dat zij helemaal niet geloven dat Rusland gans Oekraïne wil inpalmen.De Donbas wil beide voor de grondstoffen. EU ook.
  • Jean Donny

    6 maanden geleden
    Tijd voor Zelenski om aan zijn noodlijdende bevolking te denken ipv aan wapens en morzel grond.
  • Alex Tas

    6 maanden geleden
    Als Poetin de waarheid spreekt over het bevrijden van de Oekraïners, dan is het aan hem om humanitaire hulp te bieden aan hen.. want bevrijden en aan hun lot overlaten strookt tegen elkaar... het is het een of het ander
  • Theo Schreurs

    6 maanden geleden
    Onzin, Oekraïne heeft al miljarden Dollars en Euro's bijenkaar gebedeld en gekregen. Daar kan ook de humanitaire hulp van betaald worden. ex-Generaal Austin zei het al "het heeft geen nut 100 meter te winnen met zoveel materiaal, dat heeft totaal geen zin". Dus stoppen met oorlog voeren en aan de gesprekstafel zitten blijven tot er een akkoord is.