© ATV

Storm Ciarán speelt ook Sinterklaas parten: kindervriend ruilt schip en koets voor auto

Wijnegem -

Door het aangekondigde stormweer ziet Sinterklaas zich genoodzaakt om zijn traditionele vroege aankomst in Wijnegem op donderdag 2 november aan te passen. “Ook voor Sinterklaas is veiligheid namelijk een topprioriteit”, aldus schepen van Feestelijkheden Juul Liekens (N-VA).

Normaal zou Sinterklaas om 13.30u donderdag met per schip aankomen in Wijnegem en vervolgens naar het Marktplein trekken waar een heus kinderdorp met springkastelen en animatie klaar zou staan voor hem.

“Helaas laat de voorspelde storm dit programma niet toe”, aldus schepen Liekens. “Ook als lokaal bestuur hoorden we jammer genoeg deze weersvoorspelling, dus wij begrijpen en steunen de beslissing van Sinterklaas.”

“Samen met Wijnegem – Shop Eat Enjoy en de Raad voor lokale economie bekeken we met Sinterklaas wat er wel mogelijk was. Zo zal Sinterklaas zijn vaarschema aanpassen en het laatste stuk van zijn reis per auto afleggen.”

Geen Sinterklaas op de kade dit keer in Wijnegem, zoals vorig jaar nog wel het geval was.© Hugo Gerstmans

Ook het springkastelenfestijn op het Marktplein gaat dus niet door. Om 13.30 verwacht Wijnegem Sinterklaas ineens aan de hoofdingang van Wijnegem – Shop Eat Enjoy waar hij vervolgens naar zijn ‘huis’ in de centrale hal zal trekken. Zijn pieten zijn uiteraard ook van de partij en voorzien een heus spektakel om Sinterklaas te verwelkomen.

“Iedereen is welkom om van de Sinterklaasmagie te komen genieten in Wijnegem – Shop Eat Enjoy”, aldus woordvoerder Zsofi Horvath. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV