KIJK. Broer van vermoorde Shani Louk spreekt: "Ze spuwden op haar alsof ze niks was”

Gruwelijke beelden van de vermoorde Shani Louk gingen de wereld rond na de terreuraanval van Hamas op 7 oktober. Haar gezin herkent het lichaam van hun dochter op de video, waar haar lichaam bespuwd wordt door Hamas-strijders. Wat een fantastisch weekend moest worden op het muziekfestival Supernova in Israël, eindigde fataal voor de jonge vrouw. Haar broer spreekt nu over de moeilijke tijd die het gezin doormaakte na haar overlijden: “Het enige wat me nu troost biedt is dat ze niet gegijzeld is, dat ze geen pijn meer heeft. Ze was een engel en heeft nooit iemand kwaad gedaan."

  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. “Geen bewijs dat VN-hulpverleners banden met Hamas hadden”, België roept landen op steun aan UNRWA te hervatten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. “Geen bewijs dat VN-hulpverle­ners banden met Hamas hadden”, België roept landen op steun aan UNRWA te hervatten

    Premier Alexander De Croo (Open Vld) vraagt landen hun steun voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen te hervatten. Dat doet hij na het rapport van een langverwacht onafhankelijk onderzoek. Daaruit blijkt dat Israël geen bewijs heeft geleverd voor banden tussen UNRWA-medewerkers en Hamas. De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een boodschap voor de joodse feestdag Pesach gezegd toegewijd te blijven aan Israël en de vrijlating van de gijzelaars in de Gazastrook.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu: Israël zal ondanks internationale druk Rafah aanvallen - Tel Aviv plant “evacuatie” Gazanen naar “humanitaire eilanden”

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu: Israël zal ondanks internatio­na­le druk Rafah aanvallen - Tel Aviv plant “evacuatie” Gazanen naar “humanitai­re eilanden”

    De leider van de Democraten in de Amerikaanse Senaat heeft Israël donderdag opgeroepen om snel nieuwe verkiezingen te organiseren. Hij vindt dat premier Benjamin Netanyahu een “obstakel voor de vrede” vormt. Dat kwam hem op forse kritiek te staan van Benny Gantz, minister van het Israëlische Oorlogskabinet. Die noemde de oproep “ongepast en onaanvaardbaar”. De relatie tussen de bondgenoten verslechtert nu vanuit de VS steeds meer kritiek klinkt op de manier waarop Israël oorlog voert. Lees hier de ontwikkelingen van donderdag 14 maart terug.