"We slapen tegen elkaar aan, uit angst. Mijn energie raakt op, maar ik moet me sterk houden. Voor mijn familie."
Volledig scherm
PREMIUM
"We slapen tegen elkaar aan, uit angst. Mijn energie raakt op, maar ik moet me sterk houden. Voor mijn familie." © rv

Vlaams-Palestijnse Fatena wil met ouders weg uit Gaza: “Elk land dat Israël blijft ondersteunen is mee verantwoordelijk voor onze levens”

Nu vijfhonderd Palestijnen met een dubbele nationaliteit de grens richting Egypte mogen oversteken, groeit bij de Vlaams-Palestijnse lerares Fatena al-Ghorra de hoop dat ze wegraakt uit Gaza. Samen met haar bejaarde ouders zit ze vast in het al-Quds ziekenhuis in het noorden van Gaza. “We beleven hier de Dag des Oordeels”, getuigt ze aan HLN.be. “De bombardementen houden maar niet op. Het is een holocaust die wordt aangericht door de nabestaanden van mensen die zelf het slachtoffer waren.”

30 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 maanden geleden
    Ze heeft overschot van gelijk.
  • Henri Brand

    6 maanden geleden
    Één land van de rivier tot de zee waar Israëliërs, Palestijnen en Christenen samen in vrede leven. Het is Zuid Afrika gelukt, waarom niet in Palestina.
  • Gerrit defreyne

    6 maanden geleden
    Vandaag beleven we het failliet van de internationale gemeenschap en diplomatie. De Verenigde Naties is een reus op lemen voeten. Veel geblaat, weinig wol. Het spektakel opgevoerd door de ambassadeur van Israël was een brug te ver. Heden bieden Staatshoofden en regeringsleiders hun excuses aan voor wandaden begaan in het verre verleden. De vraag is wanneer gaan ze voor de wandaden van vandaag hun excuses aanbieden? Hypocrisie ten top. Ook Europa heeft boter op hun hoofd samen met de VS.
  • Joannes Maes

    6 maanden geleden
    Hamas heeft dit laatste conflict gestart met een hele groep te doden die een feestje deden voor de vrede en iedereen was welkom, maar niet op een zwaar gewapende manier. De uiterst linkse groepering die dit organiseerde is nu eindelijk op de feiten gewezen dat Israël wel zéér zware grens bewaking nodig heeft en dat de verantwoordelijke leiders van Hamas in hun luxueus hotel in Qatar zitten en daar uitspraken doen die hen absoluut niet helpen. De gewone inwoner van GAZA is de dupe !
  • Willy Bogaert

    6 maanden geleden
    Hamas is terreur in kwadraat en moet gestopt worden . Het volk moet reageren op Hamas .Iedere familie zal wel een Hamaslid kennen of hebben ,anders is er geen Hamas .Hamas is verkozen en gebruik zin eigen volk als schild . Zouden beter werken i.p.v. de steunmaatregelen uit te geven aan wapens
  1. TERUGLEZEN GAZA. Twee kopstukken Iraanse Revolutionaire Garde gedood bij aanval op ambassade in Syrië - Israël gaat uitzendingen Al Jazeera verbieden

    TERUGLEZEN GAZA. Twee kopstukken Iraanse Revolutio­nai­re Garde gedood bij aanval op ambassade in Syrië - Israël gaat uitzendin­gen Al Jazeera verbieden

    Vertegenwoordigers van Israël en de Verenigde Staten houden vandaag een virtuele vergadering over het geplande Israëlische grondoffensief tegen de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Dat meldt de Amerikaanse nieuwswebsite ‘Axios’. Bij een luchtaanval op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus is een kopstuk van de Iraanse Revolutionaire Garde gedood. Iran beschouwt de aanval, waarbij in totaal acht doden zouden zijn gevallen, als een schending van het internationaal recht door Israël. Tel Aviv heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Lees de ontwikkelingen van maandag 1 april hier terug.
  2. KIJK. Hamasstrijder komt oog in oog te staan met Israëlische soldaten nadat hij granaat naar hen gooit

    KIJK. Hamasstrij­der komt oog in oog te staan met Israëli­sche soldaten nadat hij granaat naar hen gooit

    Op videobeelden die Israël zelf deelt, is te zien hoe Israëlische troepen plots verrast worden door een granaat van Hamas. Israël vuurt daarbij eerst op een brigade van Hamas, tot plots één van de militanten vlakbij opduikt. De Israëlische soldaten staan oog in oog met hun vijand, die nog probeert om granaten naar hen te gooien. Maar de Israëlische soldaten zijn alert, vuren verschillende keren op de man en zijn zo in staat de schutter uit te schakelen.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Rusland en China stellen veto tegen Amerikaanse resolutie voor staakt-het-vuren

    TERUGLEZEN GAZA. Rusland en China stellen veto tegen Amerikaan­se resolutie voor staakt-het-vu­ren

    Rusland en China hebben bij de VN-Veiligheidsraad hun veto gebruikt tegen de Amerikaanse resolutie voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook. De Russische ambassadeur bij de VN hekelde een “hypocriete” tekst, waarin niet direct wordt opgeroepen om de wapens te doen zwijgen. Intussen heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu laten verstaan dat als de Verenigde Staten Israël niet steunen bij een grootschalige aanval op de stad Rafah, Israël die aanval zal uitvoeren zónder Amerikaanse steun. Lees hier de ontwikkelingen van vrijdag 22 maart terug.
  2. TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijnse staat zonder toestemming van Israël

    TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch parlement steunt Netanyahu: geen Palestijn­se staat zonder toestem­ming van Israël

    Tientallen Palestijnen zijn dinsdag omgekomen door Israëlische aanvallen in het zuiden en zuidoosten van Gaza, meldt het Palestijnse persbureau ‘Wafa’. Een Israëlische raketaanval in Damascus heeft daarnaast volgens Syrische staatsmedia aan zeker twee mensen het leven gekost. Ondertussen beschuldigt de Colombiaanse president Gustavo Petro Israël van het plegen van genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, nadat zijn Braziliaanse evenknie Luiz Inacio Lula Da Silva dat eerder al deed. De Argentijnse president Javier Milei betoog recent juist dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 21 februari terug.