B-elftal van Union vermijdt blamage en bekert verder na moeizame zege tegen amateurclub Meux

Union bekert verder, maar evident was dat niet tegen RFC Meux (Tweede Nationale). De amateurclub verweerde zich kranig en kwam in de 82e minuut zowaar langszij nadat Leysen Union eerder op voorsprong had gebracht, maar Rasmussen stelde een minuut later meteen orde op zaken. Union bekert zo verder na een magere 2-1 overwinning.

Thomas Cami

Met 1200 waren ze, de meegereisde Meux-supporters. Voor de hele club was de verplaatsing naar competitieleider Union dan ook een hoogtepunt in de clubgeschiedenis.

Het hoefde natuurlijk niet te verbazen dat Union – dat uiteraard aantrad met een B-elftal – meteen het heft in handen nam. Meux werd met de rug tegen de muur geduwd, maar Union had moeite om écht gevaarlijk te zijn. Kansjes van Sykes en Rodriguez misten overtuiging, waardoor Meux de openingsfase doorstond.

De bezoekers loerden op de counter en dat deden ze niet slecht: niet dat ze echt gevaarlijk konden zijn, maar Lazare en Mac Allister moesten beiden wel foutief ingrijpen op een gevaarlijke omschakeling en kregen geel. Verder dan een corner en wat gevaarlijke vrije trappen raakten de bezoekers echter niet. Een verdienstelijk Meux leek de rust te gaan halen met een brilscore, maar tien minuten voor tijd kon Fedde Leysen het leer alsnog in doel verwerken.

Net geen stunt

In de tweede helft ging Union op zoek naar de geruststellende 2-0 voorsprong, maar Meux hield de boel achterin goed gesloten en Union miste de creativiteit van jongens als Puertas of Amoura. Het bleef lange tijd bij 1-0, en dan weet je dat alles kan. En dat wisten ze ook bij Meux: na een snelle counter belandde het leer in de 82e minuut voor de voeten van Smal, die van dichtbij de gelijkmaker binnenwerkte. Het meegereisde publiek ontplofte, niemand geloofde zijn ogen.

Maar het geluk was helaas van korte duur voor het uitpubliek, want nog geen minuut later viel de beslissende 2-1 nadat Rasmussen alleen op de bezoekende doelman afging. Meux verliest zo alsnog, maar mag terugblikken op een meer dan geslaagde wedstrijd. Union bekert voort, maar daarmee is ook meteen alles gezegd.

Scheidsrechter: Dunken Van De Velde

Doelpunten: 37’ Leysen 1-0, 82’ Smal 1-1, 83’ Rasmussen 2-1

Gele kaarten: Mac Allister, Lazare, Gaux, Boreux

Union: Imbrechts, Mac Allister, Sykes, Leysen, Teklab (78’ Lapoussin), Rasmussen, Sadiki, Lazare (73’ Puertas), Terho (84’ François), Kabangu, Rodriguez (73’ Eckert)

Meux: Libertiaux, Boreaux (90+4’ Jaspard), Sleeuwaert, Gauchet (61’ Paquet), Palate (90+4’ Renzulli), Smal, Adam, Kinif, Rouffignon, Marion (73’ Coquelle), Gaux (60’ Baudoin)