Jente Pironet.© Frank Bahnmuller

Jente Pironet van Portland vier maanden na kankerdiagnose weer op het podium

Portland-frontman Jente Pironet (32), die sinds zijn kankerdiagnose niet meer optrad, staat weer op de planken. De zanger gaf een intiem concert aan de Thomas More Hogeschool.

Tom Vets

Pironet trad op voor een select publiek. Dat deed hij als vanouds op gitaar, maar voor het eerst ook achter de piano, iets wat hij de voorbije maanden leerde. Pironet zong onder meer The scientist van Coldplay en ook een nieuw nummer, Time to talk, een nummer over worstelen en omgaan met tegenslagen.

LEES OOK. Jente Pironet (Portland) over zijn strijd tegen kanker: “Ik zei mijn arts: ‘Bestraal me desnoods 5 keer zo hard, want ik wil in januari weer op het podium staan’”

Zijn optreden was een verrassing. Nog maar enkele weken geleden had Pironet gezegd dat hij pas vanaf januari 2024 weer zou spelen. Dit jaar kreeg Pironet de ene tegenslag na de andere te verwerken. Eerst implodeerde de muzikale samenwerking met Sarah Pepels, zijn Portland-compagnon met wie hij nog te zien was in Liefde voor muziek. En midden in de festivalzomer moest Pironet alle shows afzeggen wegens medische problemen. Het bleek om kanker te gaan.

“Met ontzettend veel spijt en verdriet moet ik meedelen dat ik om gezondheidsredenen onze festivalzomer vroegtijdig moet beëindigen”, schreef hij toen op Instagram. “Artsen hebben hersenletsels ontdekt die zo snel mogelijk behandeld moeten worden.” Intussen onderging Pironet al een chemokuur. In september klonk het nog dat zijn herstel langer duurde dan verwacht. Daarom werden de resterende optredens van 2023 afgezegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer