Aan de kust stond er woensdag al een stevige wind. Weerman David Dehenauw vertelt wat er ons nog te wachten staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de kust stond er woensdag al een stevige wind. Weerman David Dehenauw vertelt wat er ons nog te wachten staat. © ID/ Filip Meutermans / Gregory Van Gansen / Photo News

Hoe erg wordt het met de storm? “Waarschijnlijk wordt het na de middag het zwaarst”

Code oranje in West-Vlaanderen en code geel in heel de rest van het land. Zo wordt gewaarschuwd voor de storm Ciarán, die donderdag ook over België raast. Hoe zeker zijn we van het pad dat Ciarán zal volgen? Kan het nog erger worden dan tot hiertoe voorspeld? Is het een uitzonderlijke storm? Wanneer precies valt de zwaarste piek te verwachten en wanneer kalmeert het wat? We vroegen om een laatste stand van zaken aan weerman David Dehenauw.

11 reacties

  • Patrick Duyck

    6 maanden geleden
    Marc Verlinden ,niet de scholen maar de ouders moeten hen dat aanleren ,ipv voor de tv te zetten
  • Hugo hofmans

    6 maanden geleden
    Dit is geen bangmakerij, gewoon realistische voorspellingen. We moeten opletten, niet onder bomen gaan lopen of parkeren, uitkijken dat alles vast staat of binnen staat, gewoon rekening houden met de weersomstandigheden die zwaarder zijn dan normaal.
  • van Dessel Wim

    6 maanden geleden
    Het is altijd zo wel een beetje bangmakerij en overdreven stemmingmakerij met de neerslag en wind en zo ... Desalniettemin, je zult maar net het grote lotje getrokken en daarmee de hoofdprijs afschieten. Het is meestal een heel plaatselijk probleem en je zult maar bij de gelukkigen zijn ... Dan begint de miserie pas echt, met de verzekeringen en zo.
  • LOUISA VAN ASSCHE

    6 maanden geleden
    bedankt om ons op de hoogte te houden.iedereen wees voorzichtig
  • Marc Verlinden

    6 maanden geleden
    Een herfst storm , mensen moeten leren wat te doen bij storm. Scholen moeten de kinderen dat aanleren.