De beer is genadeloos geveld. Beerschot hoopte op een avond zoals in de gouden jaren, maar kreeg een 0-6-pandoering aangesmeerd door Club Brugge. Het Kiel zag blauw-zwart enkele missers achterin genadeloos afstraffen.

33' Vetlesen 0-4

44' Skov Olsen 0-5

54' Vetlesen 0-6

Beerschot deelt cadeaus uit, Skov Olsen schittert

Beerschot tegen Club Brugge, het was ongetwijfeld de mooiste affiche van deze 1/16e finales. Het Olympisch stadion liep dan ook vol voor deze clash, de 10.000 Beerschot-fans wilden er een heksenketel van maken.

Maar het was vooral Tolis die onder de indruk bleek. De Griek liet zich achteraan veel te makkelijk de bal afsnoepen door Thiago en vanuit een scherpe hoek knalde die na amper drie minuten de openingstreffer hoog in doel. Een droomstart voor Club, een nachtmerrie voor Beerschot.

Toch toonde de thuisploeg zich weerbaar. Mignolet had een uitstekende reflex nodig om Reyners van de gelijkmaker te houden. Aan de overkant keepte Matijas op hetzelfde niveau toen hij Thiago maar net van zijn tweede treffer kon houden.

Beerschot voetbalde een kwartiertje aardig mee, met knappe combinaties, maar schoot halfweg de eerste helft opnieuw in eigen voet. Cagro wou terugspelen op zijn doelman, maar was de vrijstaande Skov Olsen uit het oog verloren. De Deen pakte het cadeau dankbaar aan en maakte er 0-2 van.

Het startsein van de Skov Olsen-show. Op zijn perfect aangesneden hoekschop maakte Odoi er 0-3 van en even later zette Skov Olsen Tshimanga in de wind en kon Vetlesen er op zijn aangeven 0-4 van maken. Skov Olsen zette nog voor de rust zelf de kers op de taart met zijn tweede van de avond, een heerlijk afstandsschot hoog in doel.

Vetlesen doet er nog ééntje bij

Na twee assists en twee goals werd Skov Olsen rust gegund in de tweede helft, maar ook zonder de Deen liep Club nog verder uit. Beerschot bleef immers cadeaus uitdelen. Matthys speelde de bal te kort terug op Matijas en zo kon Thiago Vetlesen zijn tweede van de avond aanbieden: 0-6.

Bijna werd het zelfs 0-7, maar dat was buiten een dubbele redding van Matijas gerekend. Op aangeven van Vetlesen mikte Nusa van dichtbij een huizenhoge kans pal op doelman en in de herneming raakte ook Barbera niet voorbij de Kroaat.

Een eerredder zat er niet meer in voor Beerschot, dat gewoon te licht woog voor dit Club Brugge en de focus weer kan verleggen naar de promotiestrijd in de Challenger Pro League. Club Brugge tankt dan weer vertrouwen voor de topper tegen Union.

Bekijk hier de reacties van Deila, Skov Olsen, Matthys en Odoi

"Een heel professionele prestatie op de mat gelegd"

• Andreas Skov Olsen (Club Brugge): "We hebben heel goed gespeeld. We hebben mooie goals gemaakt en de nul gehouden. In de tweede helft hebben we het professioneel uitgespeeld. Ik ben zeer tevreden. Het was goed om twee keer te scoren en wat vertrouwen te winnen. Bij die tweede goal raakte ik de bal erg goed, dat was een mooi doelpunt. We hebben een paar wedstrijden gehad waarin we niet veel scoorden. Het is daarom goed voor het team om nu zes keer te scoren."

• Hervé Matthys (Beerschot): "Elk schot van Club in de eerste helft ging binnen, dat was pijnlijk en confronterend. We hebben zelf drie doelpunten weggegeven, ook ik ging in de fout. We kunnen ons nu weer focussen op de competitie. Na de 0-1 hebben we even een moment gehad, maar daarna verloren we het weer. Club heeft heel veel kwaliteit en als ze een avond zoals deze beleven, dan wordt het voor ons heel moeilijk. We moeten ons niet te veel zorgen maken om dit resultaat en gewoon blijven voortwerken in de competitie."

• Ronny Deila (trainer Club Brugge): "We hebben een goede prestatie neergezet, we waren ook goed voorbereid. We hebben hen pijn gedaan op de flanken en goed verdedigd. We waren ook heel efficiënt, zeker in de eerste helft. Ik ben onder de indruk van de jongens. In de tweede helft konden we ook nog enkele spelers inbrengen die nog niet zoveel gespeeld hebben. Dat is ook goed. Het is een mooie dag voor ons. De goals geven vertrouwen. Wij scoren veel goals, maar in periodes. We moeten proberen om dat geregelder te doen."

• Denis Odoi (Club Brugge): "We mogen heel blij zijn met deze prestatie. In de beker is het nooit makkelijk, het maakt niet uit in welke klasse de tegenstander speelt. We hebben een heel professionele prestatie op de mat gelegd. Beerschot begon goed, toen moesten we even standhouden. Maar toen kwamen er 20 dodelijke minuten en dan werd het voor hen mentaal moeilijk. Wij moeten elke wedstrijd bevestigen en nu zondag wacht ons een heel belangrijke match."

• Bjorn Meijer (Club Brugge): "Dit was een leuk tussendoortje, goed voor het vertrouwen. Eindelijk nog eens een wedstrijd, waarvan je achteraf denkt: dat ging makkelijk. Die snelle voorsprong maakte het ook makkelijk en daarna zijn we blijven doorgaan. Toen kwam de individuele klasse naar boven, vooral van Skov Olsen. Thiago deed het ook heel goed. Hij zette goed door, zo kennen we hem, en schoot de bal heel goed binnen. Hij zit in een iets lastigere periode. Wij zien zijn kwaliteiten, maar het komt er niet altijd uit. Dit is wel goed voor hem. We moeten nu deze efficiëntie doortrekken naar de wedstrijd tegen Union."