Ga naar de inhoud

Patro-trainer Stijn Stijnen woest om cruciale 1-2: "We werden geflikt, Tissoudali gaf hands zelf toe"

 wo 1 november 2023 21:30

Woest was hij, Stijn Stijnen. De trainer van Patro Eisden zag een stunt door de neus geboord door een controversiële treffer van Tarik Tissoudali in het slotkwartier. Volgens de ex-Rode Duivel nam de aanvaller de bal met de hand mee. "Onwaarschijnlijk dat hier geen VAR is", foeterde Stijnen. 

Hands of niet?


Eerlijk: op basis van de beschikbare beelden - zie hierboven - durven wij niet te zeggen of Tarik Tissoudali bij de 1-2 de bal met de hand beroerde.

 

Voor Patro-trainer Stijn Stijnen bestond er evenwel geen twijfel over. De coach uitte ook zijn ongenoegen tegenover de ref en pakte rood. Ook in een eerste reactie achteraf was de woede van Stijnen allerminst bekoeld.

 

"Als je de beelden achteraf terugziet, is het moeilijk om je emoties onder controle te houden", klonk het.


"De 1-2 was zuiver hands - Tissoudali gaf het zelf toe. (op dreef) Wij worden hier geflikt. Als club moeten we zware investeringen doen. Je doet mee in een professioneel toernooi en dan is er hier geen VAR - iets dat zomaar beslist wordt. (zucht) Zo'n moment is beslissend. Je voelde dat Gent in paniek begon te raken bij die 1-1-tussenstand."

15 gele en 3 rode kaarten? Da's niet ernstig, hé.

Stijn Stijnen

"Die 1-2 veranderde de wedstrijd", ging Stijnen verder. "De wedstrijd had correct moeten verlopen als de normen voor de clubs zo hoog worden gelegd. De ref had ook nog eens de persoonlijkheid niet om rustig te blijven. 15 gele en 3 rode kaarten (Stijnen telt die voor de stafleden mee, red.)? Da's niet ernstig, hé."

Vanhaezebrouck: "Hong werd vijf keer onderuit gestampt"

Ook KAA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck moest achteraf iets van het hart. Geen concrete fase, maar wel de harde aanpak van Patro Eisden Maasmechelen.

 

"We hadden verwacht dat het een stugge ploeg zou zijn", aldus Vanhaezebrouck. "Ze hebben veel gestalte en als het nodig was, borstelden ze wel iemand onderuit. Als je ziet hoeveel kaarten zij gekregen hebben... Dat heb ik nog niet vaak gezien."

Hun manier van spelen wordt ook gepusht vanaf de bank, hé.

Hein Vanhaezebrouck

"Het was zaak om slim te zijn, niet te reageren op alles dat ze probeerden. (zucht) Hong is vijf keer onderuit gestampt. Velen zouden reageren, maar dan speel je in de kaart van Patro. Hun manier van spelen wordt ook gepusht vanaf de bank, hé. Wij moesten vooral rustig blijven."

Gerelateerd: