Nog nooit ‘Samson & Gert’ gezien en springen over William Boeva: dit was ‘De slimste mens’

Dat Youtube-fenomeen Average Rob – alias Rob(ert) Van Impe – niet om een uitdaging verlegen zit, bewijst hij niet alleen met zijn deelname aan ‘De slimste mens’. Hij onderneemt er ook nog ’s een grote sprong.

Eva De Poorter

De winnaar van woensdagavond:

Maureen Vanherberghen noemde veel trefwoorden bij het filmpje van Lotte Kopecky en haar zege in de Ronde van Vlaanderen, maar niet de juiste. Fien Germijns wist met aankomstplaats ‘Oudenaarde’ nog de vijftig punten binnen te halen, die haar de winnaar van de avond maakten.

De verliezer:

Maureen Vanherberghen kon in luttele seconden vier van de vijf olieproducerende landen aanvullen, wat Average Rob op 5 seconden bracht. Om haar naar huis te spelen moest hij vijf juiste antwoorden geven. Op de vraag wat weet je over Nick Bril kon hij alleen maar restaurant zeggen, maar dat was geen trefwoord. Vanherberghen maakt het af met het juiste antwoord: “sterrenchef”.

De nieuwkomer op donderdag:

Opgepast, saboteurgevaar! Want daar is “Commy van de mol”, ofwel Comfort, die de mol was in het afgelopen seizoen van het programma.

De beste quotes:

Erik Van Looy: “Jij bent een 1 meter 69, geloof ik?’

Average Rob: “Ik ben blijkbaar gegroeid, 1 meter 71. Ik weet niet hoe het komt.”

William Boeva: “Gewoon ter info, hoe?”

***

Van Looy: “Heb jij weleens iemand bekend ontmoet die dan een eikel bleek te zijn?”

Vanherberghen: “De enige aan wie ik denk is Lil Kleine.”

Elias tegen Boeva: “Niet persoonlijk pakken”

***

Average Rob: “Ik ben Franstalig opgevoed, dus ik heb nog nooit Samson & Gert gezien.”

Het publiek: “Oooooh!”

Het mooiste moment:

Average Rob gaat geen uitdaging uit de weg. Ook niet als jurylid Pedro Elias hem vraagt om over een middelgrote hindernis vanuit stilstand te springen. Al denkt dat andere jurylid, William Boeva, er anders over. Want die voelt de bui al hangen. Toch gaat hij klaarstaan, terwijl Rob zich positioneert, Fien Germijns de blik angstvallig afwendt en Maureen Vanherberghen zich klaarhoudt om Rob op te vangen als het misgaat. “Wacht, niet met uw balzak tegen zijn kop springen, hé”, waarschuwt Elias nog even. “Dat kan ik niet beloven”, aldus Average Rob. “Dan ga ik me wel omdraaien”, grapt Boeva die met zijn aangezicht weer richting Rob draait, om zich vlak voor de sprong alsnog te bedenken. Een aanloopje, een wipje en hop. Average Rob kan weer iets van zijn bucketlist schrappen: feilloos over William Boeva springen.

De tussenstand:

1. Alex Agnew (8 afleveringen)

2. Maureen Vanherberghen (5 afleveringen)

3. Elisabeth Lucie Baeten (3 afleveringen)

4. Soundos El Ahmadi (3 afleveringen)

5. Fien Germijns (3 aflevering)

In ‘Team Ochtend’ bij Play Nostalgie hoor je elke dag tussen 8 en 9 uur een gesprek met de afvaller.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER