Sensatie in Duitsland: Bayern München ligt uit beker na tegengoal in 96ste minuut en nederlaag tegen degradatiekandidaat uit derde klasse

In de Pokal, de Duitse beker, heeft Saarbrücken woensdagavond voor een stunt van formaat gezorgd. De ploeg uit de derde klasse, het nummer 15 nota bene, schakelde in de zestiende finales niemand minder dan Bayern München uit. Na een doelpunt in de zesde minuut van de extra tijd moest Der Rekordmeister met het schaamrood op de wangen afdruipen.

Maarten Vanhoof

Bayern was op het kwartier nochtans op voorsprong gekomen na een doelpunt van Thomas Müller. Maar in de blessuretijd van de eerste helft kwam Saarbrücken op gelijke hoogte. Patrick Sontheimer zorgde voor een onverhoopte gelijke stand aan de rust.

De partij leek lang uit te draaien op verlengingen, maar dat was buiten Marcel Gaus gerekend. De 34-jarige verdediger kroonde zich tot held van de avond met de winnende treffer in de 96ste minuut. Hij zorgde zo voor delirium voor Saarbrücken.

Bayern speelde eenrichtingsvoetbal en had eigenlijk de hele wedstrijd de bovenhand met 75% balbezit, maar de thuisploeg toonde zich dodelijk efficiënt met twee goals uit twee schoten op doel. In de derde klasse van de Bundesliga zal Saarbrücken dit seizoen tegen de degradatie moeten vechten, maar met een stuntzege tegen Bayern verrassen ze nu wel vriend en vijand.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer