Niels Van Cauteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Niels Van Cauteren. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

Vlaamse zelfstandigen doen fiscus elk jaar gemiddeld 5.800 euro cadeau zonder het te weten: zo kan jij die fout vermijden

Zowat de helft van de hardwerkende Vlaamse zelfstandigen gaat niet slim om met z’n geld. Meer nog: ze weten vaak de klepel niet hangen als het gaat over omzet, winst, optimalisatie, en zo meer. Alleen al daardoor doen ze elk jaar gemiddeld 5.800 euro aan de fiscus cadeau. Wat is de meest gemaakte geldfout van de succesvolle ondernemer? En welke lessen trok zelfstandig thuisverpleger Niels Van Cauteren? “Ook ik ben pas na een zware belastingaanslag in actie geschoten.”

29 reacties

  • Hans Bolsens

    6 maanden geleden
    Iedereen is maar verondersteld om alle mogelijke regeltjes te kennen wat niet bij de meesten het geval is. Als je ergens een belasting vermindering kan krijgen zonder er weet van te hebben gaat de fiscus het aan niemand komen vertellen. Dus wie niet weet is gezien. Viva onze staat en bedankt Quickie om alles nog wat moeilijker te maken. Destijds staatssecretaris voor vereenvoudiging ja ja.
  • bert gorissen

    6 maanden geleden
    subsidies en belastingsvoordeel voor ondernemers. waar zijn de voordelen voor de rest van de bevolking. wanneer stopt deze discriminatie
  • Willem Van Kalsteren

    6 maanden geleden
    Ik ben zelfstandig geworden omdat ik in een sociale omgeving moeiljkheden hadden om "op de werkvloer" te functioneren. Na zo'n 60 werkplaatsen van maximum 2 jaar ergens gewerkt te hebben was dit voor mij de juiste keuze. Mensen veralgemenen vaak uit frustratie en onwetendheid. Als je rijk wordt met een zelfstandig beroep zal dit nier door de staatskas zijn.
  • Joel Vandermeeren

    6 maanden geleden
    Het gewoon werkvolk nekken ze ook, die betalen ook veel te veel. Alleen hun rijke vriendjes en multinationals betalen niks. Legale diefstal noem ik dit. Bij erfenissen zie je dat ook. Stelen tot in het graf zijn ze goed in.
  • René Verhoeven

    6 maanden geleden
    Niet alle zelfstandigen zijn rijk, maar alle rijken rijken zijn wel zelfstandigen, daar zitten geen werknemers tussen en als je rondkijkt naar de villa's met bijgebouwen, zwembaden en aangelegde tuinen, naar de wagens van +100keuro enz... dan zijn er toch veel rijken. Als werknemer kan je dat nooit ook al werk je 24u per dag en dat verschil is niet rechtvaardig. Door zelf zelfstandig te worden zal dat probleem niet opgelost worden enkel voor mezelf wel en zo denken zelfstandigen dus.