© Getty Images

Lionel Messi zou graag nog op passende wijze afscheid nemen van Barcelona-fans: “Ik denk dat ik dat verdien”

“Ik denk dat ik het verdien om afscheid te nemen van de mensen waarmee ik zoveel goede momenten heb beleefd.” Dat vertelde Messi na de uitreiking van zijn achtste Gouden Bal en dan had hij het uiteraard over zijn ex-ploeg Barcelona. Door omstandigheden kreeg hij er nooit het afscheid dat hij verdiende en dat zou hij graag rechtgezet zien.

Maxime Caeyman

Iedereen herinnert zich de transferzomer van 2021 waarschijnlijk nog. Lionel Messi wil z’n contract bij Barcelona graag verlengen, maar de Catalaanse topclub zit financieel in de penarie en dus moet Messi zijn Barcelona achterlaten. Aangezien het seizoen al een tijdje gedaan is, kan Messi niet eens afscheid nemen van Camp Nou. Een van de grootste spelers aller tijden die haast langs de achterdeur de club van z’n hart moet verlaten: fraai was het niet.

Zo denkt Messi er ook zelf over. Nadat hij z’n achtste Gouden Bal in ontvangst had genomen, kreeg Messi de vraag of hij niet graag een afscheidsmatch zou hebben bij Barcelona. “Ik weet niet of dat zal gebeuren, maar ik zou graag nog op een andere manier afscheid nemen van de fans van Barcelona. Toen ik de club verliet, was het een vreemd gevoel. Dat was niet goed, gezien alles wat we samen hadden meegemaakt, wat de club mij allemaal gegeven heeft en wat ik allemaal terug heb gegeven.”

“Barcelona is mijn thuis”

“Ik denk dat ik het verdien om afscheid te nemen van de mensen waarmee ik zoveel goede momenten en ook wat minder mooie momenten heb beleefd tijdens mijn carrière. Barcelona is mijn thuis, ik hou van de club en de mensen in Barcelona. Mocht er een afscheidsmatch komen, zal ik er met plezier bij zijn”, aldus Messi.

Messi hield het niet droog bij z’n afscheid in Barcelona.© Getty Images

© Getty Images

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer