© Shutterstock/10 News First

Vrouw opgepakt drie maanden na etentje waarbij drie mensen stierven

Een Australische vrouw is gearresteerd op verdenking van de moord op drie mensen. Het trio werd ziek op een etentje bij de vrouw thuis en zou vermoedelijk overleden zijn door paddenstoelenvergiftiging.

Gilles Liesenborghs
Bron: BBC

De 49-jarige Erin Patterson had in juli haar familie uitgenodigd voor een etentje bij haar thuis in het Australische Victoria. Het bleek de laatste maaltijd voor drie van haar familieleden, een vierde werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De slachtoffers waren Gail en Don Patterson, de ouders van Erins ex-man, en Gail Pattersons zus Heather Wilkinson. Ian Wilkinson, de man van Heather, kon na twee maanden in het ziekenhuis uiteindelijk toch herstellen.

Erin Patterson houdt vol dat ze onschuldig is, maar de politie heeft haar donderdagochtend toch in hechtenis genomen. Haar huis werd doorzocht en de vrouw zal worden verhoord. Inspecteur Dean Thomas van het rechercheteam benadrukte tijdens een persconferentie de complexiteit van de zaak en beschreef het als een tragedie die “nog jaren kan nazinderen”. “Ik kan me geen ander onderzoek voorstellen dat zoveel media- en publieke belangstelling heeft gegenereerd, niet alleen hier in Victoria, maar ook nationaal en internationaal,” voegde hij eraan toe.

© AP

Gelogen over voedseldroger

De 49-jarige verdachte weert zich door te zeggen dat ze zelf verzorgd moest worden in het ziekenhuis na de bewuste maaltijd. Ze zei dat ze een Beef Wellington (een lokaal gerecht op basis van steak, ganzenleverpastei en duxelles, red.) had opgediend met een mengsel van champignons die ze in de supermarkt had gekocht en gedroogde paddenstoelen die ze maanden eerder bij een Aziatische kruidenier had gekocht.

“Ik ben er nu kapot van dat deze paddenstoelen mogelijk hebben bijgedragen aan de ziekte van mijn dierbaren,” schreef ze in augustus in een verklaring. “Ik wil echt herhalen dat ik absoluut geen reden had om deze mensen, van wie ik hield, pijn te doen.”

Mogelijk houdt haar arrestatie vooral verband met de vragen die er waren gerezen over een voedseldroger. Patterson beweerde tegen de politie die al lang weggedaan te hebben, maar gaf daarna toe gelogen te hebben en die wel gebruikt te hebben voor het etentje. Haar ex-man, de zoon van twee van de gasten, had haar er in het ziekenhuis immers van beschuldigd die bewust gebruikt te hebben om iedereen te vergiftigen. Toen die dat zei en ze plots schrik kreeg dat ze het hoederecht over de kinderen zou verliezen, besloot ze naar eigen zeggen het ding te dumpen en erover te liegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer