Novo Nordisk zag verkoop van diabetesmedicijn Wegovy met 167 procent stijgen

Medical bottles and syringe are seen with Novo Nordisk logo displayed on a screen in the background in this illustration photo taken in Krakow, Poland on November 10, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)
Sebastien Marien
Sebastien Marien Redacteur

De verkoop van de obesitas- en diabetesmedicijnen van Novo Nordisk steeg in de eerste negen maanden van dit jaar met 36 procent tot bijna 21 miljard euro. Patiënten kozen massaal voor die behandelingen, omdat ze met de producten van Novo Nordisk aanzienlijk meer gewicht verliezen dan met andere behandelingen tegen obesitas.

De verkoop van de obesitasmedicijnen van Novo Nordisk, zoals Wegovy, steeg met 167 procent tot 30,4 miljard Deense kronen (4 miljard euro), terwijl de opbrengsten van de diabetesmedicijnen, waaronder Ozempic, met 45 procent toenamen.

In de eerste negen maanden bedroeg de totale nettowinst 166 miljard Deense kronen, een stijging van 29 procent tegenover het voorgaande jaar, terwijl de verwaterde winst per aandeel met 49 procent steeg tot 13,71 Deense kronen. Eerder deze maand verhoogde Novo Nordisk de verwachtingen voor zijn omzet en winst voor het hele jaar, omdat de verkoopcijfers beter waren dan verwacht.

Tekorten in België

In ons land overweegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) om artsen te verbieden om diabetesmedicatie voor te schrijven voor patiënten die het willen gebruiken als behandeling tegen obesitas. Er zijn tekorten van de medicatie in België en dat dreigt diabetici in de problemen te brengen. Voor hen is de medicatie levensnoodzakelijk.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content