Het Vrijbroekpark in Mechelen blijft vandaag, donderdag, gesloten.© Dirk Vertommen

Parken, begraafplaats, Sint-Romboutstoren en Planckendael gesloten door storm Ciarán

Mechelen -

Herfststorm Ciarán trekt vandaag, donderdag, over ons land en dat laat zich ook in Mechelen voelen. De stad nam verschillende voorzorgsmaatregelen. Zo blijven de parken en begraafplaatsen gesloten en is ook de Sint-Romboutstoren beklimmen vandaag niet mogelijk.

Storm Ciarán trekt vandaag over ons land en vooral donderdagnamiddag zal dat gepaard gaan met erg forse rukwinden. Er worden voor Mechelen windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur verwacht en het KMI kondigde code geel af. Wie niet noodzakelijk buiten moet zijn, wordt aangeraden om binnen te blijven.

Ook in Mechelen heeft de storm gevolgen. Zo besliste de stad uit voorzorg om alle stedelijke parken en stadstuinen donderdag af te sluiten. Ook de hoofdbegraafplaats is de hele dag gesloten. De Sint-Romboutstoren beklimmen is omwille van de weersomstandigheden eveneens niet mogelijk.

Niet alleen de stedelijke parken, tuinen en bosparken blijven gesloten, ook Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark is niet toegankelijk voor het publiek. Dat blijft al zeker zo tot vrijmiddagmiddag 12u. Ook dierenpark ZOO Planckendael is preventief gesloten. Daardoor wordt ook het lichtfestival Dragons & Unicorns vandaag geannuleerd. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners