Olympische Spelen

Geblesseerde Nina Derwael centraal in BOIC-campagne Olympische Spelen: “Ook als ze niet fit raakt, blijft ze een boegbeeld”

Hoewel haar deelname aan de Olym­pische Spelen onzeker is, is ­Nina Derwael de meest centrale ­figuur in een nieuwe reclamecampagne van het BOIC.

Bart Lagae

“Victory. Together we’ll make history.” Met een parafrasering van zijn hit uit 2004 tekent de Vlaamse zanger Daan Stuyven voor het officiële campagnelied van ‘Team Belgium’ op de Olympische Spelen in Parijs. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) lanceert vandaag zijn eerste reclamespots. Opvallend: de meest centrale figuur in de campagne is Nina Derwael, olympisch turnkampioene in Tokio, maar vandaag revaliderend van een schouderblessure en on­zeker voor Parijs.

Inspireren

‘Nina blesseerde zich net na de opname van onze reclamecampagne’, zegt Cedric Van Branteghem, de ceo van het BOIC. ‘We gaan ervan uit dat ze fit geraakt voor de Spelen. Ook als dat niet zo is, blijft ze een boegbeeld voor de Belgische sport. De bedoeling is om de natie te inspireren. De campagne draait ook niet alleen om haar, maar om vijftien atleten. Je ziet ook minder grote namen als 400 meter-loper Julien Watrin, hockeyspeelster Ambre Ballenghien, judoka Jorre Verstraeten of skatester Lore Bruggeman.’

Door de nabijheid hoopt het BOIC dat enkele tienduizenden Belgen volgende zomer naar Parijs zullen reizen om Team Belgium aan te moedigen. Vooral voor de marathon, het wegwielrennen en het triatlon worden veel landgenoten langs het parcours verwacht. Die disciplines zijn gratis te volgen.

Belgium House

Belgische fans kunnen tijdens de Spelen ook terecht in het ‘Belgium House’ in de Salons Hoche, in het centrum van Parijs. Op het dak zenden de VRT en de RTBf live uit. Binnenin is onder meer een sports bar en een ruimte om optredens te organiseren en medaillewinnaars te huldigen. De toegang is betalend en kost 15 euro voor een dagticket en 25 euro voor een avondticket. Wie de optredens en medaille­winnaars wil zien, moet 85 euro betalen. Het BOIC maakt zich sterk dat elke dag een nationaal bekende artiest en dj optreden. Tickets zijn vanaf zaterdag te koop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen