© Dirk Roefflaer

Bedrijf Isola wint Climate Award in Tongeren

Tongeren

In het Tongerse stadhuis werd de Climate Award uitgereikt aan een bedrijf dat zich onderscheidt door in te zetten op duurzaamheid en aandacht voor het milieu. Na SKF vorig jaar is het nu Isola dat met de hoofdprijs aan de haal gaat. “Het voorbije jaar ondernamen we 17 duurzaamheidsacties in het kader van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties”, zegt CEO Kim Strauven. “Hieruit selecteerden we drie acties die het meeste impact hebben op onze directe omgeving. Daarnaast legden we ons nieuwe project omtrent het energiedelen op de industriezone Tongeren-Oost voor.”

Bij de bekroonde acties zijn onder meer het gebruik van kraantjeswater in herbruikbare flessen, het opruimen van zwerfvuil in de industriezone, het delen van duurzaamheidstips onder de collega’s, het sorteren van kantoorafval, de plaatsing van een insectenhotel en een project van energiedelen onder de bedrijven op Tongeren-Oost.

“We zijn heel dankbaar deze award te hebben mogen ontvangen”, stelt Maarten Bostyn. “Het is een mooie bekroning van onze inspanningen op vlak van duurzaamheid en leefmilieu en een extra motivatie om verder te gaan op de ingeslagen weg.”  diro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer