© Chris Nelis

Automatisch stopsysteem van auto redt bestuurder van vallende boom: “Anders was ik morsdood”

GENK -

Het automatisch stopsysteem van zijn wagen heeft donderdagmiddag waarschijnlijk het leven van Marc Dufour gered. Dat trad meteen in werking nadat op de Marcel Habetslaan in Genk een boom op zijn wagen dreigde te vallen. “Anders was ik morsdood geweest.”

“De wagen stopte plots automatisch”, zegt Marc Dufour, die op dat ogenblik met zijn Mercedes over de Marcel Habetslaan reed richting Cegeka-arena. “Ik verschoot ervan. Het heeft er in ieder geval toe geleid dat de boom niet op mijn wagen is gevallen. Was mijn auto daar niet mee uitgerust, dan was ik wellicht morsdood geweest. De wagen heeft de boom nog een heel klein beetje geraakt. Maar het zijn vooral de takken waar ik over reed die wat blikschade hebben toegebracht. De wagen zelf rijdt nog prima.” Het was de brandweer Oost-Limburg die de boom in stukken zaagde en voor het opruimwerk zorgde. De Marcel Habetslaan was een tijd lang in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.”

Marc Dufour: “Was mijn wagen niet uitgerust met dit veiligheidssysteem dan was ik wellicht morsdood geweest.”© Chris Nelis

 (cn)

© Chris Nelis

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer