Archieffoto

Man zwaargewond nadat muur van loods omvalt in Deurne door storm

In het Antwerpse district Deurne is een man ernstig gewond geraakt toen een steunmuur van een loods omviel door het stormweer. De man is op eigen kracht uit de loods geraakt. Het gebouw zelf stortte niet in en er was verder niemand aanwezig. 

In Deurne, bij Antwerpen, is een muur van een loods omgevallen waardoor een man zwaargewond is geraakt. Dat komt door stormdepressie "Ciarán" die momenteel over West-Europa trekt. "Een aantal brokstukken raakten de man. Hij is nog op eigen kracht naar buiten geraakt, waar de hulpdiensten de eerste zorg hebben kunnen toedienen", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Hoe de man er momenteel aan toe is, is niet bekend. "We wachten nu nog op een situatieschets vanuit het ziekenhuis", aldus Bruyns. Het slachtoffer is wel nog op eigen kracht uit de loods geraakt.

Schade en verkeershinder

Ook elders in Antwerpen blijven er schadegevallen binnenlopen. Zo waaide er een schotelantenne door de voorruit van een rijdende auto, en een andere schotelantenne viel op een geparkeerde wagen. Aan de Dordrechtlaan kwam een groot stuk roofing van een dak naar beneden.

Het verkeer ondervindt eveneens hinder van de storm. Niet alleen in Wilrijk, maar ook aan de Napoleonkaai op het Eilandje waaide een tent weg tot op de rijbaan. In de Gerardus Stijnenlaan en op de Boomsesteenweg, parallel met de A12, vielen bomen op de weg. In de Galjoenstraat ligt de weg dan weer bezaaid met brokstukken van een stuk dak dat wegwaaide, stelt de politie. Tot slot zijn op de Binnensingel (R10) enkele tijdelijke verkeerslichten omgewaaid en hangt er een kabel over de baan.

De politie roept alle weggebruikers op om erg voorzichtig te zijn als ze de baan op moeten.

Meest gelezen