© X The Tennis Letter

Tunesische toptennisster schenkt (deel van) haar prijzengeld van de WTA Finals aan Palestina: “Moeilijk om elke dag kinderen en baby’s te zien sterven”

De Tunesische toptennisster Ons Jabeur zal een deel van haar prijzengeld wegschenken aan de Palestijnen. Dat vertelde ze in een emotioneel betoog na de gewonnen wedstrijd tegen Marketa Vondrousova op de WTA Finals.

Maxime Caeyman

In de groepsfase van de WTA Finals versloeg Ons Jabeur de Tsjechisch Marketa Vondrousova (WTA 6) met 6-4, 6-3. Toch had de Tunesische nummer zeven van de wereld het in haar speech na de wedstrijd niet over tennis. “De situatie in de wereld maakt me niet blij”, zo zegt ze met tranen in de ogen, waarna het haar even te veel wordt. Na enkele seconden gaat ze verder. “Het is heel moeilijk om elke dag kinderen en baby’s te zien sterven. Dat is hartbrekend en daarom heb ik besloten een deel van mijn prijzengeld te doneren om de Palestijnen te helpen. Ik kan niet tevreden zijn met mijn overwinning terwijl dit (de oorlog tussen Israël en Palestina, red.) gebeurt. Het is heel frustrerend. Dit is geen politieke boodschap, maar gewoon menselijkheid. Ik wil gewoon vrede in de wereld. Dat is alles.”

Bekijk hieronder de beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In die andere wedstrijd op de WTA Finals klopte Iga Swiatek (WTA 2) Coco Gauff (WTA 3) met 6-0 en 7-5). Swiatek staat door die overwinning eerste in de poule.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer