© BELGA

Na de bekerstunt komt de harde realiteit: Red Bull-Duitser licht KV Oostende door, nood aan 5 miljoen euro

De bekerstunt tegen Eupen deed deugd voor KV Oostende, maar de zorgen zijn niet van de baan. De overname wordt dringender. KVO wordt momenteel doorgelicht door Benjamin Ehersmann (37) in naam van een Amerikaanse investeringsgroep. De club heeft het geld nodig.

Jürgen Geril

De grote vraag is: verkopen de huidige Amerikaanse eigenaars van KV Oostende de noodlijdende kustclub aan een andere - ongetwijfeld bevriende - Amerikaanse investeringsgroep? Het is opvallend dat de kustclub de afgelopen tien à vijftien dagen werd doorgelicht door Benjamin Ehresmann. Die Duitser was ooit video-analist en directeur scouting bij RB Leipzig, maar is nu bestuurder bij het Nederlandse FC Den Bosch. Toevallig ook een club die nu in de PMG-groep zit waartoe ook KV Oostende behoort. De potentiële nieuwe Amerikaanse investeerders zijn dan ook aangebracht door Paul Conway die lange tijd de plak zwaaide bij KVO. Een eventuele overname lijkt dus een onderonsje onder vrienden te kunnen worden.

Maar komt die overname er effectief? Dat zal afhangen van de bevindingen van Ehresmann waaruit moet blijken hoe groot de schuldenlast echt is en of er een deal kan worden bekomen met Marc Coucke die nog altijd eigenaar is van de tribune van zo’n 800.000 euro per jaar.

© BELGA

Belastings-issues

De tijd begint wel te dringen. Op relatief korte termijn heeft KV Oostende nood aan 5 miljoen euro om een resem belastingtechnische issues te kunnen oplossen. Als er niet tijdig iets ondernomen wordt, kan het financieel echt problematisch worden voor de kustclub.

Naast de Amerikaanse piste bekijkt KVO nog andere opties voor een overname, maar die zijn momenteel minder concreet.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer