De politie verspreidde beelden van de man.© IF

Verdachte (51) aangehouden voor betasten van 10-jarig meisje in zwembad: “Hij gaf zichzelf aan bij de politie”

Bredene/Brugge -

In het onderzoek naar de zedenfeiten in het gemeentelijk zwembad van Bredene werd donderdagochtend een Bruggeling aangehouden door de onderzoeksrechter. Een meisje van tien jaar werd in het zwembad in april van dit jaar betast. De verdachte heeft zichzelf nu aangegeven.

Jeffrey Roos

Toen een oma met haar tienjarige kleindochter op woensdag 19 april ging zwemmen in het gemeentelijk zwembad van Bredene, werd het meisje betast door een onbekende man. Zo stelde hij haar voor om haar te helpen met een of andere zwemtechniek. Terwijl de man het meisje hielp met die zogenaamde zwemtechniek, betastte hij haar aan haar borsten, billen en poep.

De politie stelde meteen een onderzoek in, de dader werd een week later op dezelfde plaats zelfs gefilmd door bewakingscamera’s. Toch bleef hij onder de radar. Een opsporingsbericht met robotfoto en camerabeelden, en de berichtgeving in de pers, brachten de dader echter in nauwe schoentjes.

Verdachte geeft zichzelf aan

“In het onderzoek naar de zedenfeiten in het zwembad van Bredene is een Bruggeling (geboren in 1972) vanochtend door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van aantasting van de seksuele integriteit met verzwarende omstandigheden”, klinkt het bij het parket. “Dankzij het opsporingsbericht heeft de verdachte zichzelf aangegeven bij de politie.”

De verdachte zou wegens dergelijke feiten geen onbekende zijn voor het gerecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer