Bpost verdubbelt capaciteit voor e-commerce met nieuwe machine

Op de site van bpost in de Antwerpse haven is donderdag een nieuwe pakjessorteermachine in gebruik genomen. Met de nieuwe machine kan het sorteercentrum dubbel zoveel pakjes verwerken als vroeger.

Bron: BELGA

Eind vorig jaar werd al een deel van de nieuwe installatie in gebruik genomen. Donderdag is de nieuwe installatie volledig afgewerkt en de oude ontmanteld. Met de ingebruikname van de machine evolueert het sorteercentrum in Antwerpen van een regionaal naar een nationaal sorteercentrum.

De sorteercapaciteit groeit dankzij de investering, het bedrag is niet gekend, van 9.000 pakjes naar 20.000 pakjes per uur. Zo zijn er heel wat minder pakjes die manueel gesorteerd moeten worden. Een scanner leest de barcode, ongeacht of die zich onderaan of op de zijkant bevindt. Tegelijk registreert de scanner de bestemming, het gewicht en de grootte van de pakjes. 

In totaal heeft de machine 160 ‘glijgoten’ waarin de pakjes terecht kunnen komen. Met een geautomatiseerd afremsysteem op die goten zijn de pakjes in theorie minder gevoelig voor schade. Het nieuwe systeem tracht ook overtollige verpakking uit te sluiten door uitschuifbare transportbanden die tot in de vrachtwagen kunnen worden uitgeschoven. 

Om het hoofd te bieden aan de eindejaarsperiode en Black Friday zal het personeelsbestand in Antwerpen tijdelijk groeien van vierhonderd naar vijfhonderd personen. “Om de groei in de sector aan te kunnen, was investeren noodzakelijk”, zegt CEO Jos Donvil. “We hebben vijf jaar aan dit project gewerkt. We willen zo een voorkeurspartner blijven in de logistieke en e-commerce sector.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer