Noa Sneyers

Storm Ciarán blaast ruiten padelterreinen in Alken aan diggelen: "Gelukkig raakte niemand gewond"

Bij een tennisclub in Alken zijn door hevige windstoten de ruiten van twee padelterreinen volledig vernield. Maar liefst vijf glazen wanden vlogen aan diggelen door de storm. Niemand raakte daarbij gewond. De eigenaar van de club roept op om niet te komen padellen zolang de rukwinden aanhouden.

Duizend-en-een scherven liggen verspreid over twee padelterreinen van Tenniscentrum Alken. De hoofdverantwoordelijke is herfststorm Ciarán. Die raast tegen 100 kilometer per uur over ons land en zorgt op heel wat plekken voor hinder, schade en ongevallen.

De eigenaar van de tennisclub schrok zich vanmorgen een bult toen de eerste ruiten het begaven. "Rond half 11 zijn de eerste twee ruiten gesneuveld. Even later vlogen nog eens drie ruiten aan diggelen", vertelt Bernard Knapen, de eigenaar van Tenniscentrum Alken. "Ik ben redelijk hard verschoten van het feit dat de wind zoiets kan aanrichten. Het zou ook zeer gevaarlijk geweest zijn als er op dat moment mensen daar aan het sporten waren." 

We willen absoluut vermijden dat er mensen gewond raken

Bernard Knapen, Tenniscentrum Alken

Gelukkig was dat tijdens de gebeurtenissen niet het geval. "Er waren wel mensen aan het padellen op andere terreinen van de club", weet Knapen. "Zij bleven gelukkig ongedeerd. Ik wil toch graag iedereen oproepen om bij zware rukwinden niet te padellen. We willen absoluut vermijden dat er mensen gewond raken doordat het glas eruit vliegt. Als de wind afneemt, kunnen mensen die vanavond een reservatie hebben wel nog komen padellen."

Nu is het voor de tennisclub vooral hopen dat het bij vijf kapotte ruiten blijft. "Morgen wordt het glas opgeruimd. Volgende week maandag worden de ruiten vervangen. Al bij al denk ik dat deze ruiten ons zo'n 6.000 à 7.000 euro zullen kosten", besluit Knapen.

Meest gelezen