Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Loting Croky Cup: Antwerp ontvangt Charleroi, Beveren tegen Union in achtste finales

Het was bijltjesdag voor de Antwerpse teams in de zestiende finales van de Beker van België. Exit KV Mechelen, Beerschot, Lierse, en Westerlo, dat gewipt werd door SK Beveren. Titelverdediger Antwerp blijft wel nog over en ook de andere topclubs lieten zich niet verrassen. Ontdek hier de loting voor de achtste finales, die zullen doorgaan op 5, 6 en 7 december.

red

De volledige loting:

RSC Anderlecht - Standard

SK Beveren - Union

FC Knokke - OH Leuven

Antwerp - Charleroi

KV Kortrijk - RWDM

Club Brugge - Zulte Waregem

KV Oostende - KRC Genk

STVV - AA Gent

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekerhouder Antwerp thuis tegen Charleroi en een clasico Anderlecht - Standard, dat zijn de meest op­vallende duels die de loting voor de achtste finales van de Beker van ­België heeft opgeleverd.

Charleroi op de eigen Bosuil, dat lijkt een relatief makkelijke opgave voor Antwerp. Toch zit er een serieuze adder onder het gras: niet alleen verloor de Great Old twee weken geleden met 3-2 op Mambourg, ook vorig seizoen liep het tweemaal mis tegen de Carolo’s met een 1-0-nederlaag in Charleroi en een 0-1-verlies op eigen veld. ­Toch maar opletten dus.

De affiche van de achtste finales begin december is Anderlecht - Standard. Enkele dagen later, op 10 december, ontmoeten beide clubs elkaar ook in de Jupiler Pro League, opnieuw in Brussel. Twee weken ­geleden leverde de competitie­wedstrijd op Sclessin nog spektakel op. Anderlecht gaf er een 0-2-voorsprong uit handen om uiteindelijk met 3-2 te verliezen.

Een andere opmerkelijke affiche is Club Brugge - Zulte Waregem. Voor Ruud Vormer en Jelle Vossen ­betekent dat een terugkeer naar het Jan Breydelstadion.

LEES OOK. CROKY CUP. Meteen vier eersteklassers uitgeschakeld in 1/16de finales, topclubs laten zich niet verrassen