Dekt de brandverzekering de schade aangericht door storm Ciarán?

Storm Ciarán trok vandaag door ons land. In sommige regio’s werden er windsnelheden tot 100 kilometer per uur gemeten. Wat als de storm schade heeft aangericht aan jouw woning? Welke bescherming biedt jouw brandverzekering?

Waarom is dit belangrijk?

Wie een woning koopt, sluit doorgaans een brandverzekering af. Die is wettelijk niet verplicht, maar zo'n verzekering geeft je toch gemoedsrust. Indien er een brand uitbreekt, zijn je kostbaarheden beschermd. Maar een brandverzekering biedt ook nog tal andere beschermingen. Ook bij noodweer kan je doorgaans een beroep doen op die verzekering.

Duiding: Elke brandverzekering dekt stormschade.

  • Woningeigenaars zijn niet verplicht om zo'n verzekering af te sluiten. Al bestaat de kans dat de bank je dan geen hypothecair krediet wil geven. De huurders en verhuurders in Vlaanderen en Wallonië zijn verplicht een brandverzekering af te sluiten.
    • In Brussel zijn de huurders niet verplicht zo'n verzekering af te sluiten, al is het een standaardpraktijk dat de verhuurders dat als een verplichting opnemen in het huurcontract. 
  • Het
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer