Gomez in 2019.

VIDEO. Vier jaar geleden ging hij huilend de wereld rond, nu beleeft wielertalent zijn droom: “Vanaf het eerste telefoontje was ik verkocht”

Na regen komt zonneschijn. Vraag dat maar aan German Dario Gomez. Het Colombiaanse wielertalent ging vier jaar geleden de wereld rond na een huilbui op het WK voor junioren, volgend seizoen mag hij zich profrenner noemen.

Vincent Van Genechten

Even terug naar Yorkshire 2019. Net toen hij in de kopgroep zat tijdens de wegrit voor junioren, kende Gomez de pech dat zijn band van zijn velg sprong in een bocht. Dubbele pech was dat zijn volgwagen in geen velden of wegen te bespeuren was. Bij zoveel tegenslag barstte de Colombiaan in tranen uit. Omdat hij aan zijn lot werd overgelaten (en om aan de camera te ontsnappen) besloot hij dan maar te lopen...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vier jaar later kreeg de nu 22-jarige Gomez fantastisch nieuws: hij wordt prof bij Eolo-Kometa, de ploeg van ex-toprenners Alberto Contador en Ivan Basso. Hij tekende tot 2025. Gomez reed zich dit seizoen in de kijker door Colombiaans beloftenkampioen te worden, de Vuelta de la Juventud te winnen en vierde te eindigen in de Giro Nex Gen. Hij eindigde op het WK als 60ste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“De Giro U23 heeft geholpen om mijn zelfvertrouwen verder te ontwikkelen”, aldus Gomez. “Mezelf zien in duel met de beste renners is belangrijk. Het motiveert mij enorm om bergetappes en zware koersen te rijden en natuurlijk om met deze ploeg potentieel te kunnen deelnamen aan de Giro d’Italia. Vanaf het eerste telefoontje was ik verkocht. Het is een project dat ik al heel lang volg en ik hou van de manier waarop ze werken. Het team is veel meer. Je voelt de goede sfeer, de energie en vooral de familiale band. Ik weet zeker dat het een geweldig seizoen gaat worden.”

© Eolo-Kometa

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer