Wegen van Steven Defour en KV Mechelen scheiden na blamage: “Iedereen heeft het belang van de club op de eerste plek gezet”

Einde verhaal voor Steven Defour bij KV Mechelen. Beide partijen gaan “uit elkaar” na de povere resultaten van de voorbije weken.

Vincent Van Genechten

“Iedereen heeft het belang van de club op de eerste plek gezet, Steven in het bijzonder. Daar zijn we enorm dankbaar om”, klinkt het op de clubwebsite. Malinwa zakte naar de veertiende plek in de competitie en werd deze week roemloos uitgeschakeld in de beker door amateurclub Knokke. Defour noemde dat toen de grootste teleurstelling uit zijn carrière. Nu is hij dus trainer af.

“Na de nederlaag in en tegen Knokke is er lang gesproken binnen de club”, aldus KV Mechelen. “We hebben samen naar de best mogelijke manier gezocht om de slechte sportieve resultaten een halt toe te roepen. Trainer en club beslisten samen dat het beter is om uit elkaar te gaan. We danken Steven voor zijn toewijding en professionalisme als T1 bij Malinwa. Zijn houding getuigt van veel respect voor de club.”

Het afscheid van Defour wil zeggen dat Malinwa op zoek gaat naar een nieuwe trainer. Tot die gevonden is, neemt Fred Vanderbiest de groep onder zijn hoede.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 35-jarige Defour nam in oktober vorig jaar over van Danny Buijs, nadat hij eerst een jaar assistent was geweest bij de club. Het werd zijn eerste job als hoofdcoach. De voormalige Rode Duivel hield Malinwa in eerste klasse en bracht de ploeg naar de finale van de Croky Cup (2-0 nederlaag tegen Antwerp). Dinsdag werd Mechelen in de zestiende finales van de Beker na een 1-1 gelijkspel in een strafschoppenreeks met 5-4 uitgeschakeld door amateurclub Knokke. In de competitie is Malinwa na twaalf speeldagen met elf punten veertiende en op twee na laatste.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer