Vlaamse zelfstandige geeft de fiscus onbewust gemiddeld 5.800 euro per jaar cadeau

5.800 euro, dat is het gemiddelde bedrag dat de Vlaamse zelfstandige elk jaar onbewust aan de fiscus cadeau doet, leert een analyse en bevraging bij ruim 500 Vlaamse ondernemers van House of Finance, een onafhankelijk adviesbureau voor ondernemers en bedrijfsleiders uit Vlaanderen.

Waarom is dit belangrijk?

De fiscaliteit in ons land is vrij complex. En dat kan er soms voor zorgen dat we te veel belastingen betalen. Zelfstandigen geven zo duizenden euro's per jaar te veel aan de fiscus, leert het onderzoek van House of Finance.

In het nieuws: Ondernemers hebben een druk leven en nemen daarom niet altijd de tijd om hun financiële en fiscale zaken in orde te brengen, of zich daarover te informeren. House of Finance berekende dat zelfstandigen daardoor jaarlijks gemiddeld 5.800 euro te veel betalen aan de belastingdienst.

  • Minder dan de helft van de ondervraagden (47,8%) weet hoe ze hun winst op een fiscaal vriendelijke manier uit de vennootschap kunnen halen. 
  • Slechts 44,7 procent durft met zekerheid zeggen
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer