© Nintendo

In nieuwe game ‘Super Mario Bros. Wonder’ heerst de Italiaanse loodgieter als keizer van de 2D-actie

Hasselt -

Vind je Mario met een olifantenslurf een gek beeld? Dan heeft de nieuwe 2D-actiegame Super Mario Bros. Wonder nog wel meer maffigheden in petto. Zijn Besnorde Hoogheid gaat na drie decennia nog eens loos ging in een 2D-avontuur. Een feest van herkenning, een ode aan creativiteit.

Om het hart van nostalgische gamers sneller te laten bonken, maar ook om de nieuwe generatie gamers te laten kennismaken met de onverwoestbare succesformule van 2D-actie is er nu Super Mario Bros. Wonder. Het verhaal is zoals steeds flinterdun, maar dat heeft nog nooit de pret kunnen drukken.

Mario en co zijn door Prins Florian uitgenodigd in het Bloemenrijk. Het duurt niet lang voor aartsvijand Bowser een wonderbloem rooft, vervolgens versmelt met Florians kasteel en uiteindelijk als vliegend fort wegvlucht. Vooraleer je het tegen de opperschurk moet opnemen, wachten er een heleboel hindernisbanen?. Zoals alleen Mario-games ze je kunnen voorschotelen.

(lees verder onder de beelden)

Tradities worden in ere gehouden: ook deze keer zet booswicht Bowser de hele boel weer op stelten.© RR

Hij loopt er al bij met een slurf, maar dan moet Mario deze Wonderbloem nog grijpen.© RR

Het begint vrij eenvoudig, maar elk level voegt iets nieuws toe, waardoor de moeilijkheidscurve ook gestaag naar boven krult. Via nieuwe power-ups kan Mario of een ander spelpersonage sterker of nuttiger worden, met de slurf kan je bijvoorbeeld dorre bloemen bewateren. En de badges die je onderweg verzamelt, bieden ook verschillende voordelen. Denk aan zweefvluchten, extra sprongkracht of de mogelijkheid om langer te zwemmen. Om de pittigere levels te halen, zal je vaak moeten herspelen. Zoekend naar de ideale combinatie tussen vingervlugheid en tactische voordelen.

Holderdebolder

Maar dé ster van Super Mario Bros. Wonder is niet de Italiaanse loodgieter in zijn salopette, maar de Wonderbloem. Wie deze plant aanraakt, activeert een trippy spektakel waarbij het hele level in een crazy mode gaat. Kleuren veranderen, dingen verschuiven, het tempo gaat de hoogte in en vijanden gedragen zich totaal anders. Het levert heerlijke holderdebolderactie op.

Spelen kan alleen of samen met vrienden en alles is netjes vertaald in het Nederlands. Ideaal dus voor kinderen. Super Mario Bros. Wonder vinkt alles af: bontgekleurde graphics, intense gameplay, het herkenbare geklingel van de gouden muntjes. Zalig. Heb je een Switch in huis? Niet twijfelen, dit is topamusement.  rd

Super Mario Bros. Wonder is nu verkrijgbaar, enkel voor Nintendo Switch
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer