Casey Bloys© FilmMagic for HBO

HBO-baas maakte valse accounts om recensenten van antwoord te dienen: “Heel, heel dom idee om mijn frustratie te luchten”

De voorzitter van de Amerikaanse betaalzender HBO heeft toegegeven dat hij valse accounts heeft aangemaakt op sociale media, waarmee hij recensenten van antwoord diende. Dat meldt de BBC.

jvh
Bron: BBC

Het weekblad Rolling Stone had aan het licht gebracht dat Casey Bloys een “geheim leger” had gecreëerd waarmee hij negatieve berichtgeving bestreed. De HBO-topman erkent nu dat hij in een periode van 18 maanden zes tweets heeft gestuurd. “Niet heel efficiënt, maar ik verontschuldig me bij de mensen die ik heb geviseerd”, aldus Bloys op een persconferentie. “Het gebeurde in een periode waarin ik van thuis uit werkte, en een ongezonde hoeveelheid tijd doorbracht op Twitter. Toen bedacht ik een heel, heel dom idee om mijn frustratie te luchten.”

De zaak kwam aan het licht door een rechtszaak van ex-werknemer die beweert dat hij onterecht ontslagen werd. Die man beweert dat hij valse sociale media-accounts moest creëren om kritiek op HBO-programma’s te pareren. HBO ontkent die beschuldigingen echter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer