AFP / The Move
Volledig scherm
© AFP / The Move

“Flanders Classics wordt een grote speler in het nieuwe project”: Johan Bruyneel over mogelijke superliga

Het nieuwe financieringsmodel One Cycling is talk of the town in wielerland. Een handvol ploegen willen meer geld van organisatoren en denken na over een nieuwe financiering in de koers. Volgens ex-ploegleider Johan Bruyneel wordt Flanders Classics een belangrijke speler in het nieuwe project: “Wouter Vandenhaute probeert al langer dingen te veranderen in de koers.” Al betwijfelt Bruyneel wel of het project er ooit zal komen.

3 reacties

  • Bernard Deplacie

    6 maanden geleden
    We hebben die vijf ploegen maar ook alle ploegen die Arabisch geld krijgen. ASO en UCI zullen mee instappen. UCI voor het geld -dat hebben ze nu niet- en ASO voor de macht. En ASO zit reeds in Saoudi met de Dakar. Wielersport is spotgoedkoop -een grote ploeg kost minder dan 50 miljoen- en kan mondiaal uitgroeien. Het wordt wellicht Saoudisch geld. Ipv jumbo over te nemen zullen ze de ganse wielersport overkopen. Aan de andere kant van Hurghada zijn ze gestart met Neom, dé nieuwe stad.
  • joachim despierre

    6 maanden geleden
    ligt het ook niet aan de ploegen zelf dat ze niet genoeg inkomsten hebben ... als je ziet dat je voor amper 15 miljoen euro een hoofdsponsor bent van een ploeg en je daarmee mondiaal gezien wordt ... dan is dit een habbekrats tov andere sporten. Moeten koersdirecteurs ook niet out of the box durven denken hierover?
  • Eric De Baeremaeker

    6 maanden geleden
    De kijkers zullen ervoor moeten betalen zoals in het voetbal . Nee bedankt , voor mij hoeft het niet meer .