De bedoeling is dat in 2026 de nieuwe gebouwen gefaseerd in gebruik worden genomen.© gvb

Maandag starten werken aan uitbreiding van ziekenhuis in Pelt

Pelt -

Noorderhart kondigt aan dat de voorbereidende werken voor het nieuwe revalidatiecentrum en chirurgisch dagziekenhuis op het ziekenhuisterrein in Pelt maandag starten.

Geert Van Baelen

Het revalidatiecentrum en het chirurgisch dagcentrum zullen samen een uitbreiding van ongeveer 23.000 m² inhouden op de weiden die achter het ziekenhuis liggen. Nadat in september bekend werd gemaakt dat de deputatie onder voorwaarden een omgevingsvergunning had toegekend, werd nu het aanvangsbevel gegeven om op het terrein de werken te laten starten. In eerste instantie gaat het om het bouwrijp maken van de gronden aan de ziekenhuiscampus in Pelt.

Berken

“De aannemer zal eerst aan de slag gaan met het kappen van berkenbomen en het afbreken van de schapenstallen op de site”, vertelt Hans Ramaekers, algemeen directeur Noorderhart. “Vervolgens zullen de grondwerken aanvangen voor de uitbreiding van de personeelsparking. Verwacht wordt dat de grondwerken voor de nieuwbouwprojecten begin 2024 zullen starten.” Door de verhuizing van het revalidatiecentrum, dat in totaal 120 bedden zal tellen, zullen ziekenhuisopnames en revalidatie beter op elkaar aansluiten. Met de bouw van een nieuw chirurgisch dagcentrum wil Noorderhart tegemoetkomen aan het gestegen aantal patiënten en ingrepen. De bedoeling is dat in 2026 de nieuwe gebouwen gefaseerd in gebruik worden genomen.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer