De volgende storm, die de naam Domingos kreeg, dient zich al aan op de weerkaarten.
Volledig scherm
De volgende storm, die de naam Domingos kreeg, dient zich al aan op de weerkaarten. © Windy

Europa zet zich schrap voor Storm Domingos: na code rood in Spanje volgt ook Frankrijk met code oranje

Storm Ciarán is nog niet goed en wel voorbijgeraasd of de volgende storm dient zich al aan op de weerkaarten. De Spaanse weerdienst kondigt alvast code rood af voor stormvloed en oranje voor wind. Ook in Frankrijk geldt nu code oranje voor wind en stormvloed. Waar moeten we ons dit weekend aan verwachten? Wordt storm Domingos opnieuw zo krachtig als storm Ciarán? En kan er bij ons ook een code geel of oranje afgekondigd worden door het KMI?

20 reacties

  • Marlene De Smedt

    6 maanden geleden
    Luc Janssens. U hebt geluk dat U in zo een mooie regio woont. Ik wou dat ik in uw plaats was. We hebben al geboekt om volgend jaar voor de 19e keer op vakantie te gaan naar de Finistère. Côte des Légendes met de abers, Pointe Saint-Mathieu, Pointe du Petit Minou, Presqu'île de Crozon, Quimper, Finistère-Sud zijn ons allemaal zeer dierbaar.
  • Gerard Braeckmans

    6 maanden geleden
    Kort gezegd: er is veel wind.
  • jos De Decker

    6 maanden geleden
    Is toch een normale herfst, de vorige jaren waren niet normaal en veel te droog om de watervoorraden terug aan te vullen.
  • LUC JANSSENS

    6 maanden geleden
    wij wonen op 10 km van la pointe du raz,200km/u is wel hevig maar de schade viel al bij al nog mee,nu is het ook hevig aan het waaien maar vergeleken met donderdag valt het nog mee
  • tine devroye

    6 maanden geleden
    Vooral gezond verstand gebruiken en laat kinderen aub niet buiten (spelen) bij dit hondenweer: staan al die 'volwassen' begeleiders dan ook buiten in hondenweer??