Robby Van Damme
Volledig scherm
Robby Van Damme © Photo News

Vader wiens kinderen net niet geraakt werden door vallende tak in Gent: “Onverantwoord dat kinderen hier buiten mochten spelen”

“Mijn kinderen zijn helemaal van slag. De ene blijft er maar over praten, de andere zegt bijna niks. Die zit daar maar. Leeg.” Twee kinderen van Robby Van Damme zagen het drama donderdag in Gent, waarbij een Oekraïens jongetje van vijf omkwam, voor hun ogen gebeuren. “Op amper drié meter van die gevallen tak. Voor hetzelfde geld waren zij het geweest.”

19 reacties

  • Erik De Smedt

    6 maanden geleden
    Het is een spijtig ongeluk. Achteraf is het makkelijk om iemand te beschuldigen. Als men dan toch weet dat dit kan gebeuren dan had men als ouder zijn kinderen kunnen thuislaten.
  • Marianne Van den Lemmer

    6 maanden geleden
    Iedere ouder met een greintje verstand hield zijn kinderen binnen. Ik ben ook niet met de honden gaan wandelen. Gezond verstand is ver te zoeken.
  • pierre samaey

    6 maanden geleden
    het is makkelijk voor sommigen om mensen te beschuldigen, het is erg wat gebeurt is maar ook een spijtig toeval dat die tak op dit kind terecht kwam. Als men zo perfect wil zijn dan moet men bij zulke storm zijn kind niet naar een speelplein werking doen maar thuis houden. Ook een ouder moet verantwoordelijkheid nemen.
  • Peter Platteeuw

    6 maanden geleden
    De verantwoordelijke zijn de steden en gemeenten zo simpel is het , de bomen worden niet onderhouden enkel in de straten waar burgemeester en schepenen wonen althans toch waar ik woon.
  • Stephan Priem

    6 maanden geleden
    Bomen in stedelijke omgeving zouden veel meer aandacht moeten krijgen. In vele parken is er amper controle op. Gemeentelijke en stedelijke groendienst worden wegbezuinigd, uiteraard met de nodige gevolgen.