Rode Duivel Johan Bakayoko verkozen tot Talent van de Maand in Nederland: “Dit geeft me nog meer motivatie”

De Nederlandse Eredivisie heeft de uitblinkers van de maand oktober in de bloemetjes gezet. Daarbij onze Johan Bakayoko, die de prijs van ‘Johan Cruijff Talent van de Maand’ in ontvangst mocht nemen. Iets wat hem in februari ook al te beurt viel.

Jens Heylen

De 20-jarige aanvaller van PSV ziet zich zo beloond voor z’n mooie statistieken de afgelopen maand. Bakayoko had een aandeel in de drie gewonnen competitiematchen van de Eindhovenaren. Twee doelpunten - eentje tegen Sparta Rotterdam (0-4) en eentje tegen Fortuna Sittard (3-1) - en twee assists, eentje tegen Fortuna Sittard en eentje tegen Ajax (5-2). In die eerste twee matchen werd hij ook gekozen als man van de match.

Bakayoko verzamelde in oktober ook de hoogste ‘Expected Assists-waarde (1,59 xA). Enkel ploegmakker Luuk de Jong creëerde daarnaast meer kansen uit open spel dan hem: 11 vs. 9.

Cheque

Bij deze titel hoort bovendien een geldsom van 2.500 euro die integraal naar de PSV Foundation gaat. Daarbovenop komt nog een bedrag ter waarde van 5.000 euro ter stimulering van maatschappelijke projecten van de Johan Cruijff Foundation.

“Ik zit in een geweldige fase van mijn carrière, waarin PSV me elke dag de handvatten geeft om een nog betere speler te worden”, legt Bakayoko uit op de clubwebsite van PSV. “Deze eretitel is voor mij een extra bevestiging dat mijn voortgang zich doorvertaald naar het veld. Het geeft me nog meer motivatie om er elke dag vol voor te gaan”, aldus de zevenvoudige Rode Duivel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer