© FOD Financiën

Douane doet weer grote drugsvangst in Antwerpse haven: 7,5 ton cocaïne onderschept

In de haven van Antwerpen heeft de douane opnieuw een grote cocaïnevangst gedaan. Het gaat om 7,5 ton cocaïne. De partij drugs zat verstopt in een lading bananen op een schip dat aankwam vanuit Guayaquil in Ecuador. Dat meldt de Federale Overheidsdienst Financiën. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen is met een onderzoek gestart.

De douane heeft een grote drugsvangst gedaan op kaai 1742 in de Waaslandhaven. In een lading bananen zat 7,5 ton cocaïne verstopt. Het is al zeker de vierde grote drugsvangst in enkele weken tijd.

Niet ver van kaai 1742 zijn negen personen opgepakt die zich verstopt hadden in een container. Het is nog niet duidelijk of er een link is tussen de personen die opgepakt zijn en de drugsvangst.

De negen aangehouden personen, onder wie twee minderjarigen, worden zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Steeds meer drugsvangsten

De haven van Antwerpen is een druk gesolliciteerde doorvoerhaven voor drugscriminelen. De voorbije weken werden al verschillende grote ladingen cocaïne onderschept door de douane.

In 2022 werd er een recordhoeveelheid van 110 ton cocaïne onderschept in de haven van Antwerpen. Het vorige record dateerde van een jaar eerder, toen werd 90 ton cocaïne onderschept.

© FOD Financiën

Meest gelezen