BNXT-League: Oostende knokt zich naar winst in topper bij Antwerp Giants, Luik houdt Limburg af

za 4 november 2023 17:18
Rasir Bolton en Sam Van Rossom
Rasir Bolton (Antwerp Giants) en Sam Van Rossom (Oostende).

Oostende heeft duidelijk gemaakt wie de nummer 1 van het land is. Op de 7e speeldag van de BNXT-League stond het stevig op achterstand in de topper tegen de Antwerp Giants, maar na de rust stelde de landskampioen orde op zaken (77-84). Onderaan het klassement klopte Bergen Okapi Aalst (89-78).

Luik houdt Limburg af in slot

Met 5 zeges op rij trok Limburg met vertrouwen naar Luik. De thuisploeg verloor op de vorige speeldag van Antwerp en had dus iets recht te zetten.

Dat de spelers een reactie toonden, werd snel duidelijk. Met Lecomte (goed voor 31 punten) nam Luik op sleeptouw in de eerste helft. Bij rust keek Limburg naar een achterstand van 10 punten.

Daar knabbelde de co-leider aan in de tweede helft. Na 22-27 in het derde kwart werd het alsnog een spannend slot, maar Luik hield stand. Eindscore: 75-72.

17:10

Luik - Limburg

Quarters: 20-17, 19-12, 22-27, 14-16

Topscorers Luik: Lecomte (31), Noterman (17), Tumba (15)

Topscorers Limburg: Cale (21), Delalieux (10), Osunniyi (6)

04/11/23
23:00

Verslag van Antwerp Giants - Oostende

22:38

Oostende stormt op en over de Antwerp Giants

Oostende heeft de topaffiche bij de Antwerp Giants gewonnen: 77-84.

De Giants waren nochtans goed aan de wedstrijd begonnen. Met veel agressiviteit in hun spel zetten ze de bezoekers 11 punten achter bij de rust (46-35).

Het sein voor Sam Van Rossom om zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Onder leiding van de ervaren rot stormde Oostende op en over de Giants.

Damien Jefferson stapte van het parket als topscorer (26 punten). Bij de Giants was Rasir Bolton (23 punten) de trefzekerste.

Dankzij de zege beent Oostende Brussels bij aan de kop van het klassement.

22:35
Nikola Jovanovic (r) in actie tegen zijn ex-team Oostende.

Kortrijk wint na dubbele overtime

In Kortrijk-Charleroi kregen de toeschouwers een lange vrijdagavond voorgeschoteld. 57-57 was de score aan het einde van de reguliere speeltijd.

Na de eerste overtime was er nog altijd geen winnaar en stond het 65-65. In de 2e overtime hielden beide teams gelijke tred tot 69-69. De West-Vlamingen duwden daarna het gaspedaal in en sloegen een 6-puntenkloof: 75-69. Die bonus hield Kortrijk vast: 77-71 was de eindstand.

Kortrijk komt in de stand op gelijke hoogte van Charleroi. Ze tellen allebei 9 punten waarmee ze op een gedeelde 4e plaats staan.

23:00

Verslag van Kortrijk - Charleroi

22:57

Kortrijk-Charleroi 77-71

Quarters: 19-17, 12-9, 15-17, 11-14, 20-14 (overtime)

Topschutters Kortrijk: Gardner 23, Burton 16 en Pouedet 13

Topschutters Charleroi: Prepelic en Samardzic 13, Butler en Kuta 12

31/10/23
23:58

Mechelen wint in Leuven

Mechelen heeft zijn zevende wedstrijd van het reguliere seizoen in de BNXT-League, de grensoverschrijdende Belgisch-Nederlandse basketcompetitie, gewonnen. De Kangoeroes versloegen op bezoek in de Leuvense SportOase de Bears met 73-84 (rust: 40-40).

Wen Mukubu was bij Mechelen goed voor achttien punten. Aan de overzijde kwam Tyreke Key tot twintig punten.

Mechelen staat nu bovenaan de stand met elf punten uit zeven wedstrijden, samen met Brussels (11 punten uit 6 wedstrijden). Limburg United (10 punten uit 5 wedstrijden) is derde voor Leuven (9 punten uit 7 wedstrijden), Oostende (5 wedstrijden) en Antwerp (5 wedstrijden).