Hulpverleners hebben de handen vol met gewonden.

Minstens 143 doden en ruim honderd gewonden bij aardbeving in Nepal

Bij een aardbeving in het westen van Nepal zijn zeker 143 mensen om het leven gekomen. Meer dan honderd anderen raakten gewond. De aardbeving had een kracht van 5.6. De lokale autoriteiten verwachten dat het aantal slachtoffers nog zal oplopen.

De beving had volgens de Amerikaanse Geological Survey een kracht van 5.6, het Nepalese seismologische instituut heeft het over een kracht van 6.4. Het epicentrum lag op 18 kilometer diepte rond Jajarkot in het westen van het land, op zo'n 400 kilometer van de hoofdstad Kathmandu. Ook in het aangrenzende district Rukum vielen slachtoffers. 

De premier van Nepal stuurt medisch personeel, medicijnen en een reddingshelikopter naar het gebied. De beving werd tot in de Indiase hoofdstad New Delhi gevoeld, op zowat 500 kilometer afstand. Het is niet duidelijk of er ook in India schade is en slachtoffers zijn. 

BEKIJK - "Ik schreeuwde, maar al mijn buren zaten in dezelfde situatie", Nepalezen werden verrast in hun slaap:

Videospeler inladen...

Volgens de autoriteiten kwamen zeker 143 mensen om het leven en zijn er meer dan honderd gewonden. Er wordt verwacht dat er nog meer slachtoffers zijn gevallen. De aarde beefde in Nepal in het midden van de nacht, dus de reddingswerkzaamheden verlopen moeizaam. Het gaat bovendien om bergachtig gebied en in verschillende dorpen zijn de communicatiemogelijkheden afgesneden.

In 2015 werd Nepal ook getroffen door een zware aardbeving. Toen kwamen bijna 9.000 mensen om het leven. 

De eerste beelden van de ravage sijpelen binnen.
Represented by ZUMA Press, Inc.

Meest gelezen