Queen Latifah gaf een speech voor Missy Elliott.
Invision

Rock and Roll Hall of Fame verwelkomt Missy Elliott, George Michael en Rage Against the Machine: "Woorden schieten tekort"

De Rock and Roll Hall of Fame heeft er een rits nieuwe namen bij. Missy Elliott, Kate Bush, George Michael, Rage Against the Machine, The Spinners, Sheryl Crow en Willie Nelson zijn opgenomen en dat ging gisteren gepaard met een galaceremonie in New York.

Missy Elliott, bekend van "Lose control" en "Get ur freak on", schrijft geschiedenis, want ze is de eerste vrouwelijke rapper die is opgenomen. "Woorden schieten tekort", reageerde ze in een interview vooraf, verwijzend naar de 50ste verjaardag van het hiphopgenre. 

Op de ceremonie traden onder anderen Olivia Rodrigo en sir Elton John op. De familie van George Michael bedankte uitdrukkelijk de organisatie en het publiek om voor het gewezen Wham!-icoon te stemmen. Het was Andrew Ridgeley - de andere helft van Wham! - die de prijs afhaalde. 

Andrew Ridgeley (herken je hem nog?) vormde met George Michael de popsensatie Wham!.
Invision

Kate Bush werd eerder al genomineerd. Ze wist vorig jaar een nieuwe generatie fans aan te spreken, nadat haar nummer "Running up that hill (a deal with god)" in de serie "Stranger things" opdook. Countryster Willie Nelson kan dan weer de erkenning ervaren als een mooi geschenk voor zijn 90ste verjaardag. Hij stond gisteren even op het podium met Sheryl Crow.  

Willie Nelson met Sheryl Crow aan zijn zijde.
Invision

Rage Against the Machine noemde de introductie eerder op sociale media een "verrassend traject". Gitarist Tom Morello nam de award in ontvangst en hield tijdens de fotosessie een papiertje in de hand met "staakt-het-vuren", waarmee hij hoogstwaarschijnlijk een oproep deed voor de oorlog in Israël.   

Tom Morello had een boodschap.
Invision

Meest gelezen